Friday, October 4, 2013

Anak makcik rock ke?

Ceritanya mase nak pergi lunch tadi terperasanlah yang wallet takde dalam beg sedari pagi. *amboi sangat ayat aku. Jadi call  lah Mak mintak cekidaut dalam kereta mane tau terjatuh kat tempat kaki tu. Malangnya tiada. Dengan hati gundah gulana mikirkan lesen kereta dan kad bank aku pun ikut je lah join member member ofis pegi lunch katenye nak open table.

Dalam perjalanan ade unknown number telefon, sejurus angkat, owner warung yang aku pergi beli kuih muih bersama Mak telefon mintak ambik wallet yang tercicir sedari pagi. Rupenye wallet tersebut dibiarkan terbuka dan diletakkan di atas meja untuk menderma kepada warga pelanggan warung. Baik sangat hati aku ni. Anyway terima kasih pakcik yang jujur telus dan ikhlas. Pakcik dapat nombor telefon sebab kat belakang kad Tesco ade letak nombor. Ok cool.

Disebabkan kekangan waktu untuk ke warung tersebut semula akibat kesesakan jalan raya dan pergi lunch kat bandor, maka terpaksa menyusahkan Mak untuk menolong diri ini mengambil wallet tersebut.

Nak dijadikan klimaks cerita, (takde la klimaks mane pon) budak laki penjaga warung yang merupakan anak kepada pakcik yang menelefon diri ini seorang yang boleh dikatakan tiada keramahan dalam etika jual beli. Senyum pon tak pandai apatah lagi berkata 'Hai selamat pagi'. Yang dea tau ambik duit, pulang duit baki 'terima kasih'. 

Nak dijadikan cerita sambungan kepada cerita diatas kengkonon fefeeling drama berangkai, berepisod sambungan macam cerita 'Diandra' (jangan risau aku tak tengok Diandra cuma tau tajuk) tu, masuk-masuk je kereta sejurus Mak datang pick up *amboii sangat*, Mak cerita, mase dea pergi ambik wallet tu, budak laki penjaga warung tu dah tersengih-sengih dah tunggu Mak datang. Mase si budak bagi wallet tu kat Mak, budak tu tanye Mak, anak makcik rock ke? 

Mak cakap dengar lagu je. Kenape?

Rupenye lepas dea selongkar segala isi dalam wallet aku, dea jumpe ni,


Tak ke hampeh kantoi dengan Mak pergi konsert? Nasib baik dapat Mak cool dan urban memahami jiwa anak. Kalau tak memang budak tu aku tangankan. 

Kesimpulannya, jangan cuai.

Goodnight lads and gents.


Sunday, September 22, 2013

This song win.

Dear Love,

Sometimes I hate every single stupid word you say
Sometimes I wanna slap you in your whole face
There's no one quite like you
You push all my buttons down
I know life would suck without you

At the same time, I wanna hug you
I wanna wrap my hands around your neck
You're an asshole but I love you
And you make me so mad I ask myself
Why I'm still here, or where could I go
You're the only love I've ever known
But I hate you, I really hate you,
So much, I think it must be

True love


Nothing else can break my heart like


True love


No one else can break my heart like you

Just once try to wrap your little brain around my feelings
Just once please try not to be so mean
Repeat after me now R-O-M-A-N-C-E
Come on I'll say it slowly, romance
You can do it baby

Why do you rub me up the wrong way?
Why do you say the things that you say?
Sometimes I wonder how we ever came to be
But without you I'm incomplete.

Thank you Pink.'TRUE LOVE'.

Saturday, July 6, 2013

Terbaru

Sape kate once kite dah dapat kerja tetap yang seronok life kite dah tak miserable dan dah boleh kumpul duit kahwin?

Saya dah melalui 2 fasa pekerjaan yang mungkin no luck kat situ.

Politik tempat kerja tu memang wujud sebenarnye. Bahkan saya diberhentikan kerja kerana itu. Orang lain takkan faham kenapa kita bekerja. Orang lain tak duduk tempat kita dan hati tak sama. Rambut semula jadi hitam pon kite boleh warnakan merah apatah lagi hati. Memang orang takkan faham sebab tu mereka boleh gulingkan kita sekelip mata. Pakaian, beg tangan, kasut mewah seseorang mungkin boleh mengaburi mata yang melihat, tapi adakah mereka tahu usaha kita untuk mendapatkan kemewahan itu?

Bagi yang belum bekerja, mungkin mereka tak faham. Bagi yang sudah bekerja dan merasai apa yang saya rasa mungkin lebih faham dan mungkin boleh share story dengan kita. Mungkin ada yang lebih teruk.

Orang boleh suruh kita sabar, orang boleh kata bukan rezeki kita, tapi yang merasainya, yang teraniaya ini?

Allah S.W.T itu ada.

Mungkin dugaan yang saya terima ini dari kealpaan, kepercayaan dan kelurusan saya sendiri. Adil atau tak, kita boleh nilai sendiri.

InsyaAllah ada yang lebih baik.

Chiodos feat Vic Fuentes - Love Is A Cat From Hell saya tujukan untuk majikan dan kawan yang menganiayai saya dan beberapa rakan saya lagi.

Terima kasih banyak sebab pandai bermuka puaka.

Friday, April 19, 2013

New job

Today was my second day at Olympia College Johor Bahru. The environment quite nice, the people always busy so if you want to get known by all the staff fast you have to be extra peramah and banyak cakap. The problem I'm facing here is I tak pandai networking and so I cried a lot before masuk keje semalam. Because I'm scared and ade shift pagi and petang. Kalau nak keje shift baik keje Guardian. Tu je yang ade dalam kepala semalam.

After briefing dengan supervisor, dea cube teynangkan diri ini macam jangan takut, kalau tak tau kite boleh same tolong-menolong and this and that so I pon teynang. Tapi masih sedih so malam lepas pulang call kekasih nangis-nangis so dea pon teynangkan I lagi macam takpe cube dulu ade orang lain shift 7 pagi sampai 7 malam and this and that so I pon teynang lagi.

But my second day quite rough sebab hati masih bukan di sini.

Oh anyway, I  dah berenti keje yang sebelum ni. Walaupun keje enjoy tapi terpaksa berenti atas sebab-sebab tertentu and I got a problem with my bos. So bos, tolong dengar Pierce The Veil-King For A day.

Kheri if you read this, I missed you sista. Kehkeh.

Got to go, training dekat front office T_T

Bye!