Friday, July 9, 2010

New semester

helo rakan dan taulan, lintas langsung dari Tasik Kesuma,Beranang,Selangor =)
eceh.
oke,tadi aku dah daftar untuk semester baru. semester lima. selamat datang semester lima di dalam kotak ingatan.eceh. bai bai semester lame. semoga semester lima tidak cube bermusuh dengan aku dan cube menjatuhkan aku buat kali kedua. kalau tak, kite putus kawan ye semester lima.

banyak benda sebenarnye nak cite pasal pendaftaran yang cume ambik mase 5-8 minit macam tu. tapi macam penat la pulak. baru je sampai dari Bangi ni. celebrate last day Nanie di Beranang.

hmm tapi, aku berkorban la penat aku, demi rakan taulan tercinta.piwit.

oke, aku ingatkan hari ni daftar pukul 12 la. so aku pun macam bermalas-malas la nak bangun kan. tapi, mimpi dan tidur yang indah di ganggu oleh sang teman,Pika. dea kejut aku bangun pagi suh siap pegi daftar. aku pun dengan belagaknye cakap la, aku daftar kul 12 la pika. pastu tarik selimut, sambung tido. haha! pika pun macam, oh yeke, oke oke kau tidur la balik, ganggu kau tido pulak. haha! untuk kali kedua. last2 kena gegar ngan sang teman yang lain,Acik. dea cakap kena daftar pukul 10. aku pun, eh aku rase macam pukul 11. HND pukul 11 kot daftar. haha! untuk kali ketiga. so aku pun, pegila daftar kul 11. sampai sampai kolej, Pika kol cakap Kiki bagitau kena daftar kul 10, aku pun dengan tak gelabah dan rileknye cakap, oh yeke, oke xpela, aku nak gi daftar la ni. haha! untuk kali keempat.

then sampai sampai, ramai je lagi yang tengah daftar, aku pun terus sign nama, ambik borang pendaftaran subjek, hanta bank draf, terus blah. tanpa menghiraukan bayaran muafakat dan koperasi. ngahahaha! hebat gile aku rase. orang lain sume duk sibuk bayar aku rilek pulak x bayar, siap hasut orang lain suruh diorang xyah bayar. *oke harap xde lecturer KPM bace blog ni.

=)

lepas abis tu, terus chow teman Nanie setel hal kat pejabat and terus gi cafe makan. haha! buat kali kelima. pastu petang pegi jumpe mentor pulak, untuk daftar subjek. lepas jumpe mentor, dea suruh daftar online pulak, terpaksa la pegi CC sebab kat kolej system down. cis punye adillahas. adillahas, kite bermusuh mulai dari hari ini. huh! tanak kawan! oke, pastu bile nak print subjek yang didaftar tu pun, system macam siut. so pegi balik masuk kolej mintak cop dekat UPP (Unit Pendaftaran Pelajar). carik mentor pulak, sebab nak terus hantar. nak setelkan terus la hari ni kan. tapi sebenarnye, just kena daftar online je dulu. benda lain sume kena hanta sebelum 13 july. cis betul. penat je ulang alik ape sume sampai peluh peluh ketiak ha. seb baek pakai rexona. tu pun curik Nanie punye sikit. *eceh.

oke dah. penat. ngantuk.

boleh tak aku tidur rakan taulan?

=)

bye!


No comments:

Post a Comment