Monday, August 23, 2010

Aku emo?

Aku emo? Emo macam mane? Macam budak-budak yang iron rambut depan pastu melekat kat dahi pakai celak tebal-tebal toreh toreh tangan. Macam tu? Macam tu?

Abes, same la kalau kena beratur panjang nak mampus tunggu mase semate-mate untuk beli sebiji donat sedap tapi di last-last, bile sampai, donat tu dah habes.



Tak ke emo kau?



Pastu ape? Nak kena tunggu 365 hari lagi untuk sebiji donat tu? Kalau memang taknak donat lain, mesti la kena tunggu untuk satu donat tu je.

Abes kalau tunggu punye tunggu, masih tak dapat donat yang dikehendaki, perlu nak berseronok? Perlu ke untuk tidak berasa emo?



Cube faham hiperbola dan metafora.



Tapi Amie, kau kena percaya kepada takdir jugak, kalau donat sedap tu bukan untuk kau, kau kena terima yang donat sedap hak orang lain.


Mungkin jugak kau kena percaya kepada keajaiban yang akan wujud donat sedap yang lebih sedap.





Aku je yang taknak donat sedap yang lain, sebab donat sedap pujaan hati tetap menjadi pujaan hati, mungkin sampai bile-bile, cume donat sedap tu je buat-buat tak nampak.




Aihhh.........

2 comments:

  1. bkn sume donat kt dunie ni sdp..n die la satu satu nye..ko kene ingat 1 bende..ko tgk je donat tu sdp n cantik..tp ko xtau rase nye lg..jgn ikotkan ati sgt amie..lau donat xde..byk kueh lain ade..karipap saden ok wat..hahah

    ReplyDelete
  2. wuu T__T tapi tu cume metafora untuk menggantikan jejaka pilihan hati...nak donat sedap jugak! T__T

    ReplyDelete