Monday, August 9, 2010

Hai Encik Blog.

Mesti Encik Blog merindui I kan? kan? ^__^ *malu sendiri.

Pade hari Sabtu yang lepas, aku pegi KLCC untuk berjumpa kakak yang dirindui. Eceh yang hal sebenarnye, 2 hari sebelum tu aku mintak beliau belanje Pizza. Lantas kakak pun setuju berjumpa di KLCC. Oke kawan-kawan, kalau nak pergi berjalan-jalan di Kuala Lumpur, sile jangan pegi pada hari Sabtu, dan toloonnggllaahh jangan naik kenderaan awam. T__T

Mari sini semua, I nak cite sikit sepanjang perjalanan ke KLCC tu. Oke, hari Sabtu tu, I bangun la pagi-pagi. Sebab dah janji nak jumpe pukul 10 pagi, so I taknak la kecewakan kakak, dah la beliau nak belanja, lagi satu I ni punctual tau. Oke, boleh gelak besar semua. Then akhirnye, kakak mesej cakap dea tunggu pukul 11. Boleh bace 2 kali tak ayat 'dea tunggu pukul 11' tu. Sebab kan kawan-kawan, I yang terpaksa tunggu dea setengah jam kat KLCC tu, padahal kalau nak diikutkan, dea naik LRT satu jalan je dari Gombak ke KLCC, I ni lagi jauh tau, dah la naik komuter, benti kat KL Sentral, tuka pulak naik LRT ke KLCC. Cis kan kawan-kawan?

Oke, mase dari rumah sewa I nak ke KTM Kajang, I tunggu la bas macam biase kan. Bas la katekan, mesti la semua bangsa dan masyarakat naik. Macam-macam gaya dan ragam I tengok, I ni memang suke perhatikan orang +___+ Dari budak sekolah yang keluar berdating pastu kepit rambut dea lain-lain jenis dan lain-lain warna, pastu mamat ape tah bangsa dea, Filipina kot, dengan baju kuning terang menyala dan kalau boleh senyum sampai esok pun takpe, then dengan Bangla yang mak aihh bau kau, rase nak cakap macam ni je "Em hello Encik Bangla, how are you, how long you've been staying in Malaysia? Encik Bangla tau tak produk-produk penjagaan bau badan? Seperti, deodoren? Or kalau Encik Bangla tak suke yang roll on, Encik Bangla boleh beli yang spray punye, tapi mahal sikit la. Encik Bangla boleh dapati produk2 tersebut dalam pelbagai jenama, seperti Rexona, Nivea, Adidas oh ye sekarang Dove pun ade, lagi wangi dan lagi mahal. Atau sabun badan? Atau, boleh tak Encik Bangla hanta baju2 Encik Bangla kat dobi? Wangi sikit." Pastu sambil cakap sambil menangis T__T. Aiihh macam-macam hal. Tapi aku tetap tabah, demi berjumpe kakak tercinta.

Lepas kes bus, kes komuter pulak. Kali ni aku rase macam nak naik yang Ladies Coach tu, so aku pun tunggu la kat bahagian tengah tu kan. Kawan-kawan tau kan? Komuter sekarang buat coach khas untuk perempuan sahaja, al-maklumlah sekarang banyak kes meraba raba dalam komuter. Aiihh. Dalam komuter tu, hmm malas la nak cite. Kalau nak keluar berjalan-jalan dengan boyfriend di Kuala Lumpur, better jangan pilih hari Sabtu, dan jangan la tolong la jangan naik kenderaan awam. Awak akan kelihatan huduh bile sampai tempat yang di tuju. Pernah dulu sekali first time keluar jalan-jalan kat KL dengan Amen, bulan puasa pulak tu, maakk aiih takmo dah naik public transport ni dengan dea, takmo, takmo. T__T

Sesampainye di KL Sentral, aku terus beli tiket LRT ke KLCC, RM1.60 ye kawan-kawan +__+ Pastu kan kawan-kawan, nak tau taakk, I jumpe A.Samad.Said! Hehehe. Teruja dan nak cakap banyak-banyak kali yang I jumpe dea. ^___^

Penatla nak cite banyak-banyak kan kawan-kawan? Ape kate, kite terus ke bahagian gambar?

*hai, nama saya Pizza.

Eleh Amie ni, macam la orang lain tak pernah makan. T___T

Kalau nak harap duit aku beli ni, tak dapat ar, nasib ade kakak tercinta. ^__^ That's why la I appreciate it to bit. Haha.

Lepas tu kan kawan-kawan, I pun tersenyum manis dengan Kiki macam ni,

Hehehehe.

Oh dan dan dan,

ni lah kakak tercinta. T___T Huhu. Tau, beliau rase beliau arabian ke ape tah. Macam orang muslim botswana ye lah. Hahahaha! Pegi UIA, korang boleh tengok bersepah orang pakai macam kakak.

Eh hai Farah, bulan depan belanja ni eh
Hehehehehehe ^____^

Oke bye kawan-kawan.


Yang sayang kakak,
Amie.

2 comments: