Sunday, August 22, 2010

Pernah tak

Korang buat salah, tapi korang tak nak admit yang korang dah buat salah, tapi pegi salahkan orang lain yang tak patut pun korang salahkan sebab korang dah rase korang bersalah. Dengan itu korang pegi buat muke sedih sambil dagu letak atas meja. *ape benda ni?

Lepas tu lepas tu, pernah tak korang rindu kat orang, yang macam sangat-sangat rindu tu, tapi korang tau orang yang korang rindu tu langsung tak pernah ingat korang or tak de pun rindu di hati beliau. Lantas korang pasang lagu-lagu sedih dan berguling-guling atas tilam sambil sedih peluk bantal and kenang-kenang zaman bersama dahulu kala atau pegi bukak mesej-mesej lame yang korang simpan sampai dah cecah setahun lamanya. *alangkah pilu hati ini,kate hati kepada diri ini.

And then, pernah tak korang sayang kat orang, yang betul-betul sayang sampai tak pandang dah laki/pompuan lain tapi truth is orang yang korang sayang tu cume anggap korang kawan je.

Lepas tu, pernah tak korang adore orang lain yang sampai korang cakap macam ni, "Cantik la dea ni", "Cool la dea ni", "Funny la dea ni kan", "Eh dea ni best la". Ha macam tu. Haritu, aku bace majalah Cleo, yang editor punye side tu kan, dea cakap, kalau korang berjalan-jalan kat mall, kalau laki toleh korang 2 kali, or pandang-pandang sambil memberi siulan tak manje tu, means korang mungkin mempunyai struktur badan yang cantik, or bontot korang melentik manja yang boleh menaikkan nafsu, or apalanco lagi lah kan. Tapi, kalau korang berjalan and perempuan pulak yang toleh korang dua kali, or pandang je korang, jangan la pegi maki pompuan tu pulak, sebab kalau pompuan yang pandang dua kali tu means korang memang cantik, pandai bergaya, comel, adorable dan sebagainya. Jadi, ladies, jangan bangga dengan siulan lelaki, tapi bangga dengan siulan perempuan. *eh kalau perempuan yang bersiul kat korang dah macam les lah pulak kan. Ceh.

Oke, lately aku betul-betul berasa sangat lonely habes. Tak sabar nak balik cuti kat rumah ku syurgaku di Johor Bahru untuk bergosip dengan ibu tentang cucu jiran sebelah dan anak lelaki jiran depan yang kememeh nak mampus. Haha!

Harini, awak dah balik sana. Orang sedih sebab awak balik sini sekejap sangat and takde mase nak melepak dengan orang lame-lame macam dulu-dulu.

T__T

P/S: Lagu Falling dalam blog aku ni sedih kan kawan-kawan? Hmmm. Rindu betul dengan hang.

4 comments: