Tuesday, September 21, 2010

Second Chance

Rasenye semua orang layak untuk dapat atau untuk menagih peluang kedua bukan perlumbaan kedua yang buku sastera mase tingkatan 4 tu ye, bukan bukan. Ni peluang kedua, PELUANG. Boleh jadi peluang ketiga atau keempat atau kelima atau Amie hang boleh diam tak?

Semua orang pernah buat salah pernah buat dosa tak kire dosa kecil atau dosa besar samada nampak atau tak nampak, samada sedar atau tak sedar. Manusia tak pernah sempurna. Bile dah buat salah, sebagai manusia yang naif kite selalu akan dan pasti sedar kite dah buat salah and kite mesti selalu nak tebus kesalahan kite dengan meminta peluang kedua, ketiga, keempat dan sebagainya.

Tak kirelah untuk sape kite mintak peluang tu, and tak kire lah ape situasi pon. Kite pasti akan melalui saat-saat ni. Macam contoh kau dah buat salah kat mak kau, bile keadaan dah jadi keruh kau mula mintak peluang kedua untuk tebus kesalahan kau, kau pasti mintak. Ha macam tu. Faham tak? Lantak la. +_+

So, everyone deserve a second chance, tapi bergantung kepada orang yang kau mintak peluang kedua tu samada dea nak bagi ke tak peluang tu. Itu je.

No comments:

Post a Comment