Friday, October 29, 2010

Anak emak yang sedih.

Sebenarnye dah sedih dari hari Jumaat tempoh hari. T_T

Ape? Kenape sedih?

Mestilah sebab mak balik Taiping tak ajak diri ini! Tibe-tibe dah dapat mesej macam ni, 'Mak otw ke Taiping,doakan kami selamat'.

Mau tak berpeluh ketiak aku bace. Terus call mak cakap nak ikut, lepas tu, siap ambik mase lame nak bincang dengan ayah. Grrr T_T

Tau la Emak taknak ajak, tapi jangan la gune alasan 'Nanti Amie dapat surat merah lagi sebab tak pergi kelas macam mane?' Wuuu. Nampak sangat surat bar baru sampai rumah.

Haha! Fine fine fine.

Yang paling tersentuh paling ah tersungkur, part mak cakap 'Lainkali mak bawak Amie balik Taiping eh. Kite balik ramai-ramai satu family' T_T

Mane datang nak balik Taiping lagi.

Sory la kawan-kawan Taiping, bukan I taknak balik, emak yang tak mau ajak T_T

Tsktsk.


Yang tak dapat pulang ke Taiping,
Amie.

Friday, October 22, 2010

Pengalaman menarik ep1

Pada hari Selasa yang lepas saya dan rakan-rakan(konon-konon ramai),Syapikah dan Shikin pergi ke konsert Paramore. Ape? Paramore? Iye..Paramore.. Ape? PARAMORE??! Iyee...PARAMORE! Betul Paramore? Bukan Misha Omar? Eh betul lah Paramore bukan Misha Omar.

Fine..finee....fineeeee......

Ini merupakan konsert pertama berbayar mahal dan besar-besaran pernah saye pergi seumur hidup saya. Memang teruja betul, tau je Paramore nak datang Malaysia terus macam WHAT?-PARAMORE-NAK-DATANG-MALAYSIA? Sungguh excited, sungguh teruja, sungguh avudevah.

Dan akhirrnye impian menjadi kenyataan lah kan dapat pergi. Terima kasih Tune Talk sudi bawak Paramore saya. Hahaha! >.<

Saya beli tiket paling murah berharga RM98. Kalau dah minat ape pun sanggup buat T_T Saya ingatkan stage dea nun hujung jauh di sana dan puak-puak tiket murah ni dapat tengok rambt orang depan je, rupe-rupenye kami yang puak-puak RM98 ni rasenye lagi enjoy dan seronok sebab kami je dapat tengok Paramore masuk stadium naik alfad putih dan Hayley melambai-lambai tangan ke arah kami puak-puak RM98. Hahaha! Padan muke puak-puak RM358 tak dapat tengok Paramore naik alfad putih masuk stadium. Hahaha! >.<

Alfad putih masuk je bawak Paramore terus satu stadium histeria macam AGGHHH!!-PARAMORE!!-AGGHHH!!-HAYLEY!!-AGGGHHH!WE-LOVE-YOU-PARAMORE!!-AGGHHH-I-WANT-TO- KIDNAP-YOU-PARAMORE!-BAWAK-BALIK-RUMAH-NYANYI-KAN-LAGU-KORANG-HARI-HARI! haaa tipu la tu part culik Paramore bawak balik rumah tu. haa tu aku la tu yang nak buat macam tu.haaa memang la kena hentam dengan semua peminat-peminat lain T_T

Bile Paramore dah nak start buat show,satu stadium gelap,kain langsir besar pun tutup stage,konon-konon nak sorokkan Paramore kami naik stage. *boleh blah tak boleh blah statement sorokkan Paramore kami tu? Haha! Maka stadium gegar la dengan jeritan dan sahutan dan lambaian kasih dan sorakan dan sahutan dah dah dah sekarang dah boleh bayangkan macam mane la kan situasi tu.

Lagu first yang diorang nyanyi lagu Ignorance, haa cepat pasang lagu Ignorance sekarang sambil bayangkan aku berduet dengan Hayley. Sekarang! Sekarang!

Yang kelakar sekali mase Paramore main lagu The Only Exception, maka tidak sabarlah peminat Paramore ni kan, belum ape-ape dah terus nyanyi 'When I was younger I saw....' tu..haaa mau tak ngamuk aku..cube dengar ni,



dengar yang awal-awal yang duk jerit sabar-sabar tu. Haaa aku la tu duk ngamuk. Ngahahaha!

Tapi yang paling best last sekali, lagu terakhir, Misery Business. Bile Hayley cakap 'Ade satu lagi business belum selesai' *haaa terer tak terer Hayley cakap melayu* maka histeria lah aku. Bukan stadium,aku je. Sebab duk tunggu bile Paramore nak nyanyi Misery Business ni. Hahahaah!

Anyway, ini konsert rock pertama berbayar mahal yang paling paling paling ah the best. Thanks Tune Talk. Thanks Paramore. And thanks semua fan sebab sudi memeriahkan majlis. *duk buat macam konsert aku.

Hahaha!

Tune Talk, lepas ni bawak Redjumpsuit Apparatus bollleeeyyy??

Bye semua!

Yang enjoy,
Amie.

Wednesday, October 20, 2010

Panas line dulu...

Mempersembahkaaannnn....


gamba atas bagi korang rase macam kat konsert sikiiittt...


PARAMOREEE!!!








Nanti saya cerita pengalaman pergi konsert rock pertama saya ye.


Yang ke Paramore,
Amie.

Monday, October 18, 2010

Selepas kau pergi.



Supeeeerrr power!



Bongok punye Amie, ade ke super power tajuk entri?

Fine fine fine fine.

Hari ni saya baru pulang dari kem motivasi percuma, di Nur Lembah Pangsun.





Tibe-tibe last ade gambar burung. Hahahah! Saje je gamba burung tu, sebab bile search google image Nur Lembah Pangsun, ade gamba burung ni seketul, sebab berasa comel and teringat kucing hitam yang comel dan suke meminta-minta makanan mase kat kem tu, terus letak gamba burung ni. Oke dah diam.

Sebab pulang-pulang je ke rumah terus rase tak sihat and tak sedap badan, dengan selsema and sakit kepala nye lagi, esok je la saye cerita pengalaman pegi kem motivasi percuma berserta gamba sekali, oke?

Bye kawan-kawan.

p/s: gamba gamba di atas diletakkan supaye anda-anda semua cemburu ye. cemburu dak? fine. bye.


Yang pergi kem motivasi percuma,
Amie.

Friday, October 15, 2010

Motif dan mitos

Apa maksud tersirat dan tersurat gambar di atas? Rumusan anda hendaklah tidak lebih daripada 120 patah perkataan. Buuu Amie, sape nak ikut cakap hang? Haha! T_T *terus menangis.

Semalam saya seronok sangat, hari ni pon saya seronok. Kenape? Adelah, rahsia. Haha!

Semalam jugak, saya mesej lucah dengan kawan saya, oke tipu, tak lucah tara mana pun, semalam saya cerita kat kawan saya pasal ade seorang perempuan bertudung labuh dan berbaju kurung, mungkin jubah, melakukan hubungan luar tabii atau bahasa kasarnye melakukan seks bersama teman lelaki nye. Saya rasa kedua-duanya mungkin dari sekolah agama atau universiti islam atau sekolah agama kan dah cakap tadi. Pada permulaan cerita, adelah diselitkan sedikit rakaman di mana kedua-duanya sedang mendengar ceramah agama, mungkin la, tak pasti pulak, lepas tu tibe-tibe wanita dan lelaki ini berada di sebuah bilik dan bercumbu-cumbuan. Yang perempuan masih bertudung dan berbaju kurung.

Sebenarnye, saya nak cakap, kenape perlu rakam dan sebarkan? +_+ Kalau nak rakam dan sebarkan, baik jadi porn star tak gitu?

Jadi saya berasa benci bile keluar melepak dengan kawan-kawan saya yang free-hair, kalau ade segerombolan perempuan yang pakai tudung duduk satu table, mereka akan memandang sinis ke meja kami, seperti sedang bercakap begini "dasar-perempuan-murahan", saya terus teringat video-perempuan-pakai-tudung-berbaju-kurung itu.

Motif di sini ialah, jangan lah yang bertudung memandang sinis terhadap yang tidak bertudung, same-same saling hormat menghormati kan bagus.

Lagi satu, sebenarnye gambar di atas, maksud nye ialah, dalam diri masing-masing, pasti ade satu benda kotor-hitam-busuk pernah terjadi dan pernah terbuat. *sila rujuk kepada kuku saya, bukan botol ridsect ye.

Sekian, terima kasih.

P/s:Semalam dengan bodohnya saya mesej ex-boyfriend saya mengatakan saya rindu dea. Terhegeh-hegeh betul. T_T

Yang mitos,
Amie.

Wednesday, October 13, 2010

I think I'm in looooveeeee baaabbyyyy....



Cube beritahu saya macam mane saya tak jatuh cinta melihatkan Zain Saidin yang satu ini. Kalau diberi Tom Cruise depan mata pon, masih akan memilih Zain Saidin nan satu ini. *menjerit-jerit macam gadis gadis obersee pergi konsert Westlife.

+_+

Perihal 'Lancauuaan punye betina'

Persepsi perempuan terhadap sesama perempuan selalu ade je yang berbaur kutukan dan makian dan cacian dan cacing kerawit eh eh +_+

Kenape tak boleh sama-sama hidup aman damai dan bahagia seperti ending Cinderella? Kenape Cinderella? Sebab banyak perempuan dalam tu. Ah lantak la aku nak bagi contoh. T_T

Okay, memang la tak semua orang sempurna, aku pun macam tu jugak *sebenarnya entry ni untuk diri sendiri* +_+ So why don't we as sesama perempuan ni, try to look on the positive side, cube bersikap matang dan ayu. Jangan la sebab seorang perempuan tidak bersalah, kite judge dia itu-ini-itu-ini. Mungkin die ade persepsi die sendiri. Right?

So lepas ni, kite makan biskut munchy's oat krunch nyam nyam perisa coklat. Tak habes habes.

Bye!

Tuesday, October 12, 2010

Kehilangan kucing kesayangan


Ini Nyoi, tapi dea dah takde. Bye Nyoi.
Bye semua.

:'(

Monday, October 11, 2010

Semalam...

emak mesej, emak cakap Nyoi makin lemah dan sakit.

Nyoi, tolong jangan pergi lagi.....

:'(

Saturday, October 9, 2010

Cilake punye bangla pendek...

Semalam aku demam, aku tidur awal, aku tak pergi kelas, hujan lebat gile macam Beranang dilanda ribut taufan ke hape. Semalam rumah makcik sebelah buat kenduri anak dea bersanding, makanan dea seeedaap, rumah kitorang jadi tempat basuh pinggan T_T

Jap, ape kena ngena ngan tajuk entri? 
 
Tak semalam aku mimpi seram. Takot. Tekencing kencing oke tipu diam tak lawak. Aku mimpi..aku jalan-jalan naik motor, lepas tu ade bangla ni mengorat, aku blah je la. Sedar-sedar bangla tu kejar aku jerit-jerit sambil pegang pisau. Aku press moto laju-laju terus masuk rumah kunci pintu sambil terketar-ketar. Tapi sebab bangla tu kecik dea masuk ikut tingkap. Aku pun nangis nangis sambil pegang pisau jugak konon konon nak lawan pisau dengan dea la.

Tibe-tibe kakak bukak pintu, bangla tu terkejut dea terus tikam tangan aku. Aku pun tersedar dari mimpi. Cilake tak cilake.

jcsduofgeocbshibweoygywbw.

Bye!

Thursday, October 7, 2010

Tolong cemburu sekarang...


Tolonglah........ please please please.......... cemburu sekarang sekarang sekarang............

Oke bye!

Wednesday, October 6, 2010

My cartoon heroes

Tipu lah kalau mase kecik-kecik dulu korang tak pernah layan cartoon. Kan? Kan? Kan?

Haaaa mase kecik-kecik dulu, aku suke sangat tengok cartoon dengan adik beradik. Bukan anak jiran eh, sebab mase kecik hubungan akrab adik beradik macam ni... *tunjuk jari kelingking bersatu dengan jari kelingking* tak faham sudah, boleh pegi minum milo anda jadi sihat dan kuat sekarang.

Ni antara hero-hero kartun yang aku suka tengok mase kecik-kecik sampai selalu rase memang diorang betul-betul wujud and boleh selamatkan aku mase aku jatuh longkang sampai dahi aku terkoyak sampai sekarang tinggal kesan macam Harry Potter.


                                      
Tomatoman!! Sape tak ingat si hero tomato ni. Pasal kartun ni la mase kecik-kecik dulu aku makan tomato macam makan epal. Tapi bile besar, pandang tomato pon x mau. >.<


Ninja Turtle!! Beberape ekor kura-kura yang sungguh hero sampai boleh selamatkan dunia. Haaa lombab-lombab pon boleh jadi hero. Mase kecik-kecik mak belikan kami kura-kura, tapi abang bagi hilang sekor, sekor lagi mati. T_T

Sape tak tengok Power Rangers memang bukan kanak-kanak sejati. Haha! Orang gaji kitorang pon join tengok sekali mase kecik-kecik dulu. Kitorang 4 beradik selalu main chop-chop kaler. Haha!


 Ni aku tak pasti la hero ke tak. Mungkin hero kampung. Haha! Kampung boy!! ^__^  Mak pon suke tengok..


 
Yang ni, aku rase aku sorang je yang selalu tengok. Selalu tunggu petang-petang kat TV2 ke TV1 tah tak ingat pulak. +__+

Ultraman!! Mase kecik kecik selalu main otomen-otomen. And selalu abang jadi otomen and kitorang adik beradik pompuan jadi raksasa. Tak aci betol. T_T


Ni antara yang kami adik beradik selalu tengok same-same, belom yang aku tengok sorang-sorang lagi. Haha! Mari la kongsi hero kartun korang.

^__^

Bye!

Tuesday, October 5, 2010

Farah cakap....

Entry entry aku membosankan sebab semua pasal emosi dan cintan cintun yang patah. Apa neh?

Mana Hamidatul Farihah yang selalu riang gembira di dalam dan luar???

Mana?

Mana?

Okeh lepas ni dah janji dengan diri sendiri akan start new. Jadi harus betul-betul yakin akan start new. Promise!

Hai pelangi!

P/s:Farah tu kakak aku laahahaha.

Selamat tinggal...

I'm sorry. I had to. Mungkin ini lebih baik. Macam kau cakap, kalau ade jodoh, adelah. Bukan niat nak sakitkan hati, tapi cukuplah. Mungkin aku pernah cakap, aku akan tunggu kau selagi kau sayang aku, tapi haha sudahlah. Lets move forward.

Bye!

Nah lagu...

SELAMAT TINGGAL KEKASIH
SELAMAT TINGGAL SAYANGKU
KEKASIH TERBAIK YANG PERNAH SINGGAH DI HATIKU

*Kertas-Selamat Tinggal Kekasih Terbaik

Esok luse or mungkin minggu depan, aku bagi lagu Faizal Tahir-Hanyut pulak. Haha!

Monday, October 4, 2010

Mungkin lebih sahih

Mendiam diri mungkin lebih baik dari buat analisa sendiri buat kesimpulan sendiri last-last sendiri makan hati. Memang makan hati tu lagi sakit dari sakit hati. Mungkin aku pun nak kena tunjal kepala jugak sebab aku tulis aku tak faham. dhsehyuewiuedgwubgwduog.

Selama diam diri, baru aku sedar, tak semua orang yang aku sayang, sayang aku. Tapi aku tau, family tetap sayang aku. Aku mungkin nampak gembira, mungkin nampak happy, mungkin boleh mengorat orang sane sini, mungkin liar, tapi dalam hati, sapelah tau. Hati aku hancur berdarah pun, sapelah nampak. Sapelah perasan, sapelah aku. *Terus pasang lagu Amy Mastura-Sapelah aku.

T_T

Nak lupekan kau, memang susah, tak senang macam kau boleh lupakan aku petik jari je.

Sudahlah Amie. Kenapa tak biarkan orang sekeliling kau gembira? Kan tu lebih baik. Oke, aku tak gembira tengok kau gembira. Aku sakit hati bile kau boleh biarkan aku sedih dan kau blah macam tu dan bergembira. Ape? Jujur sangat? Kalau tak jujur, takde sape akan faham. Takkan la seluar kau koyak kat bontot aku tak boleh nak jujur bagitau kau. Kan?

Ape-apelah.

Mungkin betul cakap Afiq, mati awal lagi bagus. Aku dah cuba makan pedas banyak-banyak,kalau boleh nak telan je bijik cili. Tapi belum ade kesan.

Mungkin betul cakap Kiki, aku patut cuba terima orang lain, atau betul cakap Kiki yang "Kite pergi konsert Paramore boleh carik jodoh kan Mie?" *SENYUM LEBAR NAMPAK GIGI.

Usaha mengusha abang shisha juga masih diteruskan.

Dah lah. Bye.

P/s: Kalau aku mati pun, mungkin kau akan lebih gembira. Hooreyy!