Wednesday, September 15, 2010

Orang yang hilang ingatan

Kadang-kadang rase nak hilang ingatan je, sampai tercakap, kalau hilang ingatan kan bagus. Sebab kalau hilang ingatan, kite akan hilang semua. Memori yang sakit, yang manis, eh macam tak best pulak kalau hilang memori manis, nanti jadi macam dalam cerita Lagenda Budak Setan tu pulak kan. Ish. Terus cakap macam ni, kan best kalau hilang ingatan benda-benda yang tak best je. Pffttt +_+

Okay, the point is, it would be nice if I had that 'hilang-ingatan' disorder. Jadi boleh lupekan kenangan pahit dan manis. So bile orang bagi kite bace diary kite sendiri, mesti macam sape punye diary buruk dengan lekat-lekat gambar banyak-banyak dengan cerita mengarut-ngarut ni kan? Aku ke? Ke sepupu aku? Ke mak aku mase mude-mude? Ceh ceh.

TAK TAK

Sebenarnya, kalau hilang ingatan tu best sebab kite tak payah lagi menunggu bulan jatuh ke riba.

Jadi rasenye, boleh lah kot aku mulakan hidup baru dengan pemikiran baru. Penat jugak menjadi orang bodoh yang ibarat lembu kena cucuk hidung. Penat jugak perasan yang orang yang kite sayang tu sayang kite jugak tapi sebenarnye dea tak sayang pon sebab dea sayang ex-girlfriend dea. Haha! T_T

And penat jugak jealous dengan ex-boyfriend kalau dea bermesra dengan orang lain, tapi dengan kite dea tak mesra pon, tapi kite yang sedaye upaye nak amik hati dea supaye dea mesra dengan kite, tapi sebenarnye dea taknak pun mesra dengan kite. Sudah terang lagi bersuluh Amie. Kenape buat-buat tak faham? T_T

Atau kawan-kawan baik yang dulu rapat macam sebuah keluarga bahagia, tapi sebenarnye kutuk dan tikam kite dari belakang, dan menjaja cerita-cerita buruk pasal kite, macam 'Jenab kau tau tak, dulu mase kat asrama Amie tu bukan suke mandi dalam toilet, suke nak berkemban.' Pffftt +_+ Sedih. Lepastu pulaukan keluarga bahagia demi keluarga bahagia yang lain.

Aiihh. Nasib-nasib. Jadi, baik hilang ingatan kan?