Monday, December 20, 2010

Ayat jiwang Amie.

You're going away and you're going to meet a bunch okay bukan a bunch tapi a lot of new people.
You're going to face a new environment that you yourselves don't know what it is like.

One thing for sure, you're going to forget me.

But before you do, in case you read this, I want you to know, I wont forget you. And I will wait for you.
And if one day, you found someone new, I'll be happy for you, I do, and I am. Because seeing you happy is a bless, walaupun dalam hati sakit, but I just want you to be happy that's all.

Sekarang pun awak makin jauh.

Well.

Biarlah awak semua nak kate ape.Ini cinta betul, bukan cinta gila.

Baiklah.

Take care dear.

I've been missing you pun all this while in case you want to know, but kalau tak, takpelah.

Bye.

2 in 1

Well pada pendapat saye, tak semua orang yang menulis untuk memberi nasihat kepada seseorang cukup sempurna. Faham tak? Tak? Oke macam ni, saye rase, kalau ade seseorang menulis untuk memberi nasihat, tak semestinye dea tak buat ape yang dea nasihatkan tu. Contoh saye cakap kat awak semua saye tak suke orang yang curang terhadap boyfriend dea padahal boyfriend dea dah mr-perfect dah. Tapi tak semestinye saye tak pernah buat benda tu. Kite nasihat orang untuk tak jadi macam tu sebab kite sendiri pernah alami benda tu and yeaahh it's suck! Macam bodoh dan memang bodoh pun sebab belum matang. Dan paling utama main point di sini ialah kite taknak orang lain buat benda same yang bodoh macam kite sebab kite taknak orang lain pun bodoh jugak. Awak faham sekarang? 

Baiklah.

Contoh lain, Rebecca Bloomwood dalam cerita Confessions of A Shopaholic. Awak pernah tengok cerite tu? Belum? Pergi tengok sekarang. Bye.

Dalam cerite tu, Rebecca nasihatkan orang tentang penggunaan kad kredit, care jimat duit and so on and so forth, tapi dalam realiti kehidupan dea, dea bukan seorang yang pandai menggunakan kad kredit maksudnye pandai berjimat lah kan. So I get the point dari situ yang tak semestinye bile seseorang nasihatkan seseorang yang lain dea tu sebenarnye macam tu, tapi sebaliknye supaye orang lain tak jadi macam dea sebab dea tau ape yang dea buat tu salah and tak patut di buat orang lain.

So? Tak semua orang sempurna.

Macam saye, saye pernah buat silap, I admit it that I do made mistakes and I'm regretting it now. Macam kadang rase down sangat sampai tension and terpikir-pikir kenape kenape kenape. 

Well honestly, I screwed up in my previous relationship. Saye tak reti nak jage relationship tu and it end up miserably after almost 3 years. Tak sayang kau dah dekat 3 tahun bercinte lepas tu kau sendiri yang rosakkan relationship tu. Tapi at least I prove it walau pun bukan nak prove kat dea,tapi nak prove dekat diri sendiri yang memang I screwed up and memang menyesal tapi masih sampai sekarang tak nak lagi buat silap yang same sebab tu masih single.

Memang la semua orang buat silap, tapi saye rase saye perlu sedar yang saye masih lagi 20 tahun, life nak enjoy tu belum terkubur lagi, so if satu hari nanti dah terbukak hati nak bersama in a relationship with someone saye akan pastikan yang kali ni saye betul-betul serious dan takkan buat silap yang same lagi. Jadi maaf kepade yang cube nak flirt dengan diri ini terpaksa kuburkan hasrat hati tu, dan sebab tu lah saye taknak terime orang lain and bile ade yang nak luahkah perasaan tu terpaksa menerima caci maki. Eh tak, takdelah sampai caci maki. Teehehe.

Point di sini, saye taknak orang lain buat silap yang same macam saye.

Oke bye.