Saturday, January 29, 2011

Duniawi

Hidup kite ni, life kite ni, boleh dedifinasikan dengan banyak benda.

Sebab, hidup kite ni ade turun naiknye.

Dan, terpulang kepade kau orang untuk handle sendiri, same ade kau boleh bersyukur, atau kau boleh riak, atau kau tak boleh terima langsung.

Saya bagi contoh mudah.


Ini game Spider Solitaire, kat mane awak boleh jumpe? Dekat Games kat laptop awak.

Dunia ni ibarat permainan untuk awak, ade mase awak akan rase susah sangat nak menjalani hidup awak, contoh, business awak bankrup and awak jatuh miskin, awak akan rase sedih, awak akan rase macam awak dah takde life lagi, awak mule ingat Tuhan.

Macam game ni jugak, ade mase awak menang


awak akan belagak, sombong, riak, ujub, takbur, hah hamek kau. Atau dalam dunianye, awak kaye, awak senang, ape awak nak awak dapat, awak lupe siape pencipta awak.

Dan bile awak kalah


macam saye cakap tadi lah. Malas pulak nak ulang ulang.

Itu kesimpulan saye, kesimpulan awak, pendapat awak, saye tak tahu. 

Awak faham sekarang?

Oke bye!

No comments:

Post a Comment