Friday, January 14, 2011

Sesuatu yang awak tak ingin berlaku

Kalian semua ade Facebook ade Twitter sesetengahnye masih ade MySpace, Tagged, Friendster, Hi-5, dan sebagainye. Tujuan nye ape? Mencari jodoh? Mencari kawan? Saje suke-suke? Sebab semua orang ade awak pun nak ade jugak? Boyfriend/girlfriend kalian suruh buat? Macam-macam tujuan.

Secara jujur diri ini cume ade Facebook dan Blogger.

Sebab ape?

Sebab kalau takde kredit boleh berhubung dengan housemate, kawan-kawan dan keluarga melalui Facebook. Blogger sebagai catatan hidup dan nasihat dan sebab suke menulis untuk tatapan kawan-kawan Facebook. Haha.

98% daripada kawan-kawan Facebook saye adelah kawan-kawan kolej, kawan-kawan di Taiping dulu, kawan-kawan di Johor Bahru, family dan kenalan yang rapat sahaja. Tidak lah pule saye nak memandai mandai pergi add jejaka jejaka tampan atau lelaki lelaki single dengan tujuan mengorat mereka. Tak kenal, tak add itu yang saye cube terapkan dalam diri, ataupun approve kawan-kawan yang tiada mutual friend dengan sape sape. Takut pulak nak mandai mandai tambah kawan nanti jadi mangsa "Carl Iskandar". Haa sape bace surat khabar tahulah cerita ni.

Bukan sombong, tapi mak cakap hati-hati berkawan dengan kawan dalam internet, kite kena dengar cakap mak, nanti masuk neraka +_+

A few days ago, I get acquainted with this men, I thought he was my friend's friend, but he's not. He add me as one of his friends a weeks ago, and his mutual friend with me is someone that I know real close. So I approve him and we chat through IM at Facebook. He asked for my phone number and I gave it to him, I know, what for kan?

So he text me, and macam biasa kalian tau ape dea akan buat kan? Pulak tu duduk kat Kajang je, mestila dea asked me out. Siap ajak naik motor la ape bagai. Bile dea start cakap macam tu, terus diri ini tanye dea samade dea kerja satu tempat ke dengan kawan saye yang mutual friend dengan dea tu, dea cakap dea tak kenal langsung. Apa lagi, terus saye tak reply mesej dea.

And he keep on calling me, and text and so on. And I didn't answer any of his calls at all and I didn't reply his messages pun. Takut la babe. Ingatkan member kawan ni, rupenye tak, memang tak la aku nak kenal. Then this morning dea mesej lagi, dea cakap saye sombong. Bukan la niat nak jadi sombong, tapi berhati-hati.

Get my point?

Bye.

No comments:

Post a Comment