Monday, February 28, 2011

Biaselah, manusia.

Sory kawan kawan yang duk IM saye tu. Malam ni macam malas nak bersosial dengan orang dekat IM. Maaf maaf maaf. Esok I janji I chat dengan you allss okay.

Penat pegi kawin dekat kenduri kakak Acik tadi. Eh salah cakap, penat pegi kenduri kawin kakak Acik tadi.

Ade satu benda nak share dengan awak semua.

Awak perasan satu benda tak? Kite selalu nampak aje salah orang kan? Kebaikan dea selama dea hidup tak pernah pun kite nak kisah, tak pernah pun kite nak gosip pasal baik dea tu. Tapi, sekali dea buat jahat, hah 18 tahun mase berlalu pun, masih nak ingat, masih nak bercakap cakap.

Macam saye, bile saye belanje orang aiskrim, mane ade orang nak ingat. Tapi bile orang dapat tau je saye sebenarnye curik aiskrim tu pastu bagi kat orang, hah hamek kau duk mengata, mengumpat, mengeji dan pelbagai lagi.Siap telefon jiran sebelah nak bagitau hal buruk tu.

Ish ish ish.

Oke bye!

Saturday, February 26, 2011

It's been a year since you left, but dear, your presence still lingers in my memory.

Destinasi bajet RM15

Hai kawan kawan, waassuuupp (gaya Annoying Orange) Oke baiklah. Lame dah tak update sebab busy dengan esaimen Project Management tempoh hari. Tapi jangan risau kawan kawan, kite dah siapkan dah hari Khamis kelmarin, sebab petang Khamis kite dah planning dah nak release ketidakselesaan kepale hotak dengan bermandi manda di Jeram Toi. So pagi Khamis tu kite tak mandi lagi la sebab nak mandi sungai punye pasal. Oke tak, tipu je, takkan la nak berperangai hodoh macam tu. 

Jadi marilah kite mulekan dengan gambar di bawah ini. Pesanan ini di bawakan khas untuk anda sebelum anda ke Jeram Toi supaye semasa mandi di sungai anda berbudi bahasa ye. Jangan melakukan maksiat di dalam air. +_+ Baiklah, sebenarnye dah pegi Jeram Toi sebelum ni, masuk ni dah kali ke tiga dah. Tapi ni baru first time nampak sign ni. T_T Jadi sedikit teruja ye kawan kawan.


Ayam segar hari ini, esok takde ayam segar lagi. Jangan risau kawan kawan, ni bukan kedai jual anak ayam, dan anda semua tak payah la sibuk carik nombor mak ayam atau bapak ayam pulak kat signboard ni ye. Sekian terima kaki.


Ini lah pintu gerbang memasuki Jeram Toi ye kawan kawan. Jangan risau, bumbung hijau tu bukan tol kena bayar 5 ringgit sejam kalau masuk ye. Masuk adelah percuma. Maka dengan itu, sebarang kemalangan atau kehilangan barang kemas dan jam tangan rolex adelah tanggungjawab engkau orang sendiri. Jangan sibuk carik pegawai perhutanan suruh saman monyet pulak kalau ade monyet curik spender korang.


Maka dengan berbekalkan wang saku sebanyak RM15, sampai lah kami ke Jeram Toi. Sile lah menikmati pemandangan indah di Jeram Toi ini.









 Teruja la tu, teruja la tu. Memang teruja la, aku first datang sini setahun yang lalu pun duk perak habis macam tak pernah nampak sungai. Untuk destinasi bajet kite pade hari ini Jeram Toi merupakan destinasi pilihan kami kerane ade beberape orang rakan rakan saye tak pernah lagi sampai Jeram Toi, terutama Kiki, too bad for her. Tu bawak datang tu. 

Jadi, kalau anda ingin memilih tempat percutian bersama keluarga tersayang dan sahabat handai, datang lah ke Jeram Toi dahulu untuk bermandi manda sebelum menuju ke tempat percutian. Oke keling. Baiklah, Jeram Toi terletak di Jelebu ye, atas sikit pade Lenggeng. Negeri Sembilan oke, jangan pegi tengok peta Italy pulak. Kalau lalu highway memang jauh and kena bayar tol, so kat situ dah tak destinasi bajet lagi dah, so carik lah sendiri jalan kampung ye. Haha. 

Selamat bercuti everyone!

Bye!

Ps:Kali ni gune alignment center. +_+



Monday, February 21, 2011

Bloggy dah berusia 4 tahun.

Sempena dah masuk entry yang ke 200. I nak ucapkan selamat ulangtahun yang ke 4 Encik Bloggy. Dah besar dah Encik Bloggy. Kalau Encik Bloggy ni lelaki, kite dah couple 4 tahun dah kan Encik Bloggy? Tapi malangnye Encik Bloggy, walaupun Encik Bloggy dah 4 tahun, tapi entry I baru 200. Masuk entry ni baru 201. Tengok blog kakak entry dea dah 400++ dah. Perrgh.

Baiklah Encik Bloggy, semoga terus bersama saye sehingga beranak cucu ye.

Bye, love you.

Surat layang layang untuk awak.

Assalamualaikum awak.

Awak balas la salam saye ni dulu. Awak sehat? Harap awak sehat, sebab saye dah tak jumpe awak seminggu dah ni. Saye tau, saye bukan sape sape pon dalam hidup awak. Hanya sebagai saudara seislam, dan sahabat biase biase awak je. Saye tau awak tak suke kawan dengan saye sangat pun sebab saye tak cantik macam kawan kawan awak, saye tak hot macam kawan kawan awak, tapi saye cool tau, and saye tau saye tak kurus macam kawan kawan awak. Tapi saye sahabat awak, so kalau awak buat silap saye boleh tegur awak kan? Ala boleh la, saye bukan selalu ambik kisah pasal orang pun, tapi sebab awak sahabat saye, saye nak la jugak tegur awak sikit sikit.

Awak tau tak kenape bile awak kawan dengan kawan kawan awak tu, diorang semua tak suke dengan sikap awak? Awak tau tak kenape walau macam mane baik pun awak nak menyatukan kawan kawan awak masih diorang tak nak bersatu dengan awak? Saye tau, awak mesti selalu fikir kenape kan? Mesti awak sedih kan? Mesti awak kecewa kan?

Meh saye bagitau awak kenape. Saye buat kesimpulan senang je, awak tak boleh terime orang lain lebih sikit dari awak, dan awak tak sedar yang awak sebenarnye hipokrit dan pengadu domba.

Memang awak rase awak dah cukup baik, saye tau tu, saye akui semua tu.

Tapi awak tak boleh lah nak expect semua orang ikut telunjuk awak. Cube awak bukak sikit minda dan fikiran awak tu. Jadi orang yang matang yang berfikiran matang.

Kite semua dah besar, awak tak boleh lah nak buat semua orang jadi patung awak.

Oke? Saye harap lepas ni awak muhasabah diri awak sebelum awak nak mintak simpati orang tu orang ni sampai semua orang dah menyampah dengan sikap awak. Saye tau niat awak tu baik, tapi kalau dah sampai memporak perandakan relationship orang tu tak baik la kan? No no no no don't be like that oke honey?

Kami semua sayang awak, awak je tak sedar.

Oke, bye.

Sunday, February 20, 2011

She make me admire her.

Hai kawan kawan, saye nak share dengan awak semua tentang perasaan saye pade pagi ini.

Sedang saye berehat dari membuat esaimen saye, saye terjumpe Facebook salah seorang junior saye, yang saye tertarik dengan ke-low profilean dea tu. So, saye pon bukak lah page dea untuk tengok mutual friends, info dan photos dea. Tapi semua di privatekan. So takpelah. Jadi saye terperasan blog dea, so saye pon bukak untuk bace memandangkan saye suke bace blog orang.

Seramai-ramai junior junior saye kat kolej tu, saye tak kenal pun diorang, kecuali yang sekelas dengan saye and adik kawan saye. So ape yang membuatkan saye kenal budak ni, saye ingat mase hari pertama budak freshie dapat kelas, macam biase la diorang tak tau block mane ape semua, and then suddenly, budak perempuan ni tegur saye and tanye kelas sekian sekian kat mane. Bukan soalan dea yang menarik hati saye untuk kenal dea, tapi budi bicara and kesopanan dea tu buat saye hormat dea sepertimane dea hormat senior senior dea.

Memandangkan dea merupakan junior satu course dengan kawan saye Pika, so tamat satu semester dengar cerite dea dapat 4 flat.

T_T

Terharu tak? Terharu tak?

Baiklah, bukan nak meng-agung-agung-kan dea. Tapi entah tak tau nak cakap.

So berbalik kepade blog dea, she delivered her story very well, using proper English, with beautiful words, and seriously I am touched by her words. Tak salah la kalau budak ini 4 flat. Haha.

Ape yang saye tahu, dea tak pernah berlagak, tak pernah nak show off, tak pernah nak menonjolkan diri dea pun, tapi orang pulak yang sibuk nak amik tau pasal dea. Awak fikir fikir kan lah sendiri kenape.

Oke bye!

#3

There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps and all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah - avenged sevenfold

Saturday, February 19, 2011

It Girl

Hai kawan kawan. Well I'm alone at home. Home alone. Pernah tengok cite Home alone? Oke bye. Takde kene ngena pon.

Kerana seorang diri di rumah, memang wajibul ghunnah la berentry baru. Biase la, budak budak rumah semua balik, minggu ni minggu tinggal bertiga dengan kakak and Kiki. So bile kakak and Kiki keluar dating, memang orang takde pakwe ni tinggal sorang sorang la kat rumah. Padan muke aku.

Sambil online sambil tengok cite Sudu dan Garfu. Kelakar la seehh cite ni. Haha. Duk senang lenang macam keje jage nursery je kan, padahal pelajar KPM yang punye assignment. Baiklah kejap lagi saye sambung buat esaimen ye. Nak rehatkan otak sekejap saje.

Sebenarnye entry kali ni takde ape ape nasihat pun. Cume berase blog ni peneman di kale sepi. Kalau blog ni orang, dah lame dah mintak kapel.

Kawan kawan, game It Girl kat Facebook tu seronok la kan?

Oke bye!


Thursday, February 17, 2011

Perihal muntah berganti

Tipu je kan cakap nak upload gambar bas terbakar. Baiklah memang haritu kite tipu je cakap ade gambar, oke tak memang ade gambar tapi malas nak upload. Hahaha. Keling la seehhh. T_T

Mulai minggu ini minggu depan minggu depan cuti sekolah minggu depan depan habis cuti sekolah masuk bulan depan depan depan nye kami ahli persatuan Higher National Diploma In Computing Software Development akan muntah dengan assignment assignment yang akan di berikan oleh para guru. Maka bersedialah dengan status status kami yang akan buat anda semua pun muntah sekali. Sile muntah sekarang kalau mahu.

Sekarang dah dapat 2 assignment, baru dapat minggu ni satu assignment Software Testing. Budak budak junior pun dengar cerite dah dapat assignment database, mesti diorang dah start muntah dulu. Pastu kawan kawan Business ke Accounting ke Agro Business diorang makan muntah pastu jadi badang pastu oke bye.

Oke lah, selamat mensibukkan diri dengan assignment kawan kawan.

Love you, muah muah! *muntah

Bye!

Tuesday, February 15, 2011

Wayang percuma

Hai kawan kawan, macam dah lame tak update. Perrgh gedik. Oke baiklah.

Tadi saye dan kawan kawan pergi melihat oke bukan pergi melihat tapi terserempak dengan sebuah bas yang terbakar, lantas saye yang ternampak dulu menjerit jerit dalam kereta bus on fire! bus on fire! lalu Faiz pun mendrift keretanye 45 darjah untuk patah balik dan mempakir keretanye di tepi jalan semata mata untuk menonton bus on fire itu tadi.

Kemudian saye pon pergi beli satu set besar popcorn termasuk air coke 3 bijik.

Oke baik, tipu jeeww.

Tapi memang betul la part park kereta tepi jalan and tengok api menjilat bas macam anjing menjilat muke tuannye.

Punca bas terbakar tak pula kami ambik tahu, tapi yang pastinye bomba laaammbaatt sampai, api dah kecik macam lighter baru sampai, polis pon sampai lewat, maka kami sempat berfotoshoot di samping bas dan merakam video.

Nanti la saye upload gambar rajah nye oke?

Ni saye hadiahkan karikatur untuk awak sebagai gambaran sedikit


yang oren oren tu api yang marak. Nak lukis kepulan asap hitam, tapi kite tak pandai laaaa T_T

Oke bye! 

P/S: Jangan biarkan bas anda di jilat api.

Friday, February 11, 2011

Telefon,telefon berbunyi.


Hai kawan kawan, hari ini hari bertuah saye. Biase la, langit tak selalunye mendung, awan tak selalunye kelabu, matahari tak selalunye gerhana. Oke diam sekarang.

Baiklah.

Kenape saye bertuah, kerana saye telah mendapat semula telefon bimbit saye yang hilang tempoh hari. Yahuu! Baru saye tau, henfon saye ni merajuk sebenarnye, yelah, mane tak merajuk, asyik cakap depan dea nak beli henfon baru je, LG Lolipop la, Nokia C3 la, Blackberry Red Torch la, ape la. Baiklah telefon bimbit, selepas ini tidak lagi saye mendua tiga lapan kan awak. Saye setia je dengan awak oke? Awak pun Blackberry Red Torch saye jugeee.

Tapi sabar ye telefon bimbit, saye akan ambil awak semula pade ari Isnin, kerane department pun dah tutup.

And, thanks Puan Intan dari Accounting department, kerane telah bersusah payah telefon kawan saye dan ayah saye. Malu kiteewww.... +_+

Awak jangan tanye saye macam mane telefon bimbit saye boleh sampai ke Accounting department, saye pun tak tahu ceghitee dea. Kite tunggu Isnin nanti




Same tak telefon bimbit kite ngan Blackberry Red Torch? Same an an an an an?

Oke bye!

Thursday, February 10, 2011

Blame it on me

Kalau awak punye satu satu nye peninggalan yang awak terima dari orang yang peninggalan itu ibarat satu amanah untuk awak, awak harus menjaga amanah itu sebaik mungkin.

Kalau awak tak nak orang tidak lagi percaya kat awak, awak harus tidak menghilangkan kepercayaan itu.

Memang la saye bersalah dalam semua hal kerana tidak menjaga satu satu nye kenangan saye yang bile saye ade anak cucu saye boleh bagitau mereka yang 'barang' ini adelah satu satu nye kenangan nenek/emak dengan bekas kekasih nenek/emak yang paling nenek/emak sayang.

T_T

Saye mintak maaf sangat sangat.

Wednesday, February 9, 2011

Petang yang menyedihkan

Semalam dan pagi ini, kite runsing sangat sangat, rase nak hempuk je diri sendiri kat tilam air. Ish. Mane tak nye, henfon kite hilang la kawan kawan, kite rase kite tertinggal kat makmal komputer semalam, tapi kadang kadang kite rase kite pegang henfon tu mase keluar makmal semalam. Tak tau la macam mane, kite runsing la sebab tu je satu satu nye kenangan kite, suke duke semua dalam tu, gambar Hero pun ade dalam tu jugak. Sedih kite. T_T

Tapi, takdir kan, kite terime aje la.

Baiklah.Lupe kan perihal henfon tu, nanti kite pakai telefon rumah je la bawak ke sane sini, senang ceghitee.

Tadi petang, kite ngan Kiki minum kat cafe sementare tunggu kelas Network pukul 3. Pastu tibe tibe hati ini sayuuuuuuuuuuu sangat, dah nak nangis dah. Adoi, hampir kena tampar dengan Kiki je, seb baek Kiki pun sayu sekali.

Mane taknye, sebelah meja kitorang ni, ade la sorang mamat ni, kite tak pasti samade dea semester 1 ke 2 ke ape ke, tapi yang kite tau dea duduk asrama tingkat 3 wing belah kiri. Perrghh.

Kalian nak tau kenape kite sedih tengok dea?

Sebab dea makan nasik penuh sepinggan, dengan air gelas besar dea sorang balun. Tapi bukan tu punca nye.

Puncanye sebab dea makan sorang sorang, pastu rupe dea yang menyedihkan, care dea makan pulak macam dea tak pernah makan sebelum ni, pastu acap kali lepas dea minum air, muke dea tu macam lega je dapat minum air. Kite memang sedih tengok orang makan pelahap ni, tak tau la kenape awak jangan tanye, ataupun awak pulak nanti sengaja makan lahap lahap depan kite pastu buat kite nangis nanti kite lap hingus kat baju awak.

+_+

Awak jangan la ingat kite cakap macam ni sebab kite nak kutuk dea pulak, kite tak kutuk pun tau, kite cume nak share dengan awak semua yang kite sedih nak nangis tengok dea makan macam tu, sebab oke tadi kite dah cakap rupe dea menyedihkan. Lagipun kan kawan-kawan, dea fokus je kat makanan dea, dea tak tengok sekeliling pon, main henfon pun tak, tu yang buat kite tak dapat menahan perasaan kite dari mengusap kepale dea eh tak tak, perasaan sedih kite tu kite tak dapat kontrol.

Oke bye!

Saturday, February 5, 2011

Love

Setelah aku setia bertahun tahun dengan kau. Macam gini kau buat kat aku?
Besar sangat ke salah aku kat kau?
Hina sangat ke aku kat mate kau?

Kenape?

Kenape?

Kenape?

Facebook, kenape? Kenape aku tak boleh log in?

T_T

Sold out!

Bagus!
Syabas!

Tahiniah!

Buat diri ini kerana tiket untuk pulang ke Beranang esok telah habis, maka diri ini terpaksa pulang ke Kolej pade hari Isnin.

Sekian terima kasih.

Bye!

Friday, February 4, 2011

Hakunamatata

Hai kalian. Semalam kan dekat TV3 ade cite CJ7, I tengok la dengan Emak I berdua. First first start cite I dah menangis dah, sebab I tak boleh la tengok kondisi rumah dea yang menyedihkan tu, dengan ayah dea yang baik hati sayang anak dea, serious I tak boleh tahan air mate I. I menangis la teresak-esak sampai kakak I turun dea terkejut tengok I menangis macam tu, terus dea menangis jugak, oke tak tipu, dea tak menangis tapi dea gelakkan I la.

Kemudian, CJ7 yang cooommeeell auummm kite nak! kite nak! oke diam, tu muncul, pastu yang apak dea mati tu paling paling paling ah I dengan Mak I tak dapat tahan air mata, kami menangis sambil berpelukan kot, datang kakak I yang Farah tu, tibe tibe dea menangis jugak apa cita ni? Padahal dea tak tengok pon tapi dea menangis jugak ni memang apa cita ni?

Baiklah, I cume nak cakap cite CJ7 tu sedih je, tapi punye karang ayat panjang lebar. Cis.

Kemudian, I naik atas I tengok cite Lion King. Kalian ingat tak cite tu?

Ala cite yang Simba anak singa yang ommeell angat tu, yang apak dea nama Mufasa tu. Yang kekasih dea name Nala tu.

Mase I kecik kecik dulu, zaman tu takde CD,VCD,Pendrive,External Hardisk ni sume takde takde, kitorang pegi sewa video je. So mak I sewa la video cite Lion King ni, selalu sewa, sebab selalu nak tengok, hafal semua lagu lagu dea, nangis same same part Mufasa mati kena lenyek dengan rusa. Rusa ke? Rusa kot. Pastu I ingat lagi, name kucing kucing yang I bela mase kat Taiping dulu, Simba, Nala dengan Rafiki. T_T

Semalam tengok pun, I nangis lagi part Mufasa mati tu. Aiissh. Kering air mata I camgini. Takleh jadi ni.



Ni ha part Mufasa mati. Harus tengok ye kawan kawan, harus menangis bersama.

So tadi Emak I tanye, kenape baru baru ni I menjadi seorang yang penyedih? Asyik nak menangis je?

I tak tau nak jawab ape.

Oke bye!



I bagi U allzzz feel sikit mase starting Lion King. Mengimbas kenangan kecil kecil dulu.

Tuesday, February 1, 2011

Kereta kecil warna merah saya!

Semua orang ade angan-angan ade berangan ade buah berangan. Tak kisah la angan-angan jadi kenyataan ke angan-angan Mat Jenin ke, tak kesah la. Kite pun ade angan-angan jugaaakk.

Angan-angan kite nak punye sebuah Ford Mustang GT Convertible idamanku.... T_T terpakir di garaj rumah menunggu gadis seperti diri ini untuk menunggangnyeeeee....



2010-ford-mustang-gt-convertible-pic-2209

Kite tau awak semua suke jugak. Satu hari nanti sayang, satu hari nanti. Kalau kite tak dapat beli sendiri, kite nak suruh kakak abang kite belanje kite sebagai hadiah hari jadi.

Saaayaaannggg Musang! Eh Mustang!

Oke bye!

Yang menaiki Ford Mustang GT Convertible satu hari nanti,
Amie.