Saturday, February 26, 2011

Destinasi bajet RM15

Hai kawan kawan, waassuuupp (gaya Annoying Orange) Oke baiklah. Lame dah tak update sebab busy dengan esaimen Project Management tempoh hari. Tapi jangan risau kawan kawan, kite dah siapkan dah hari Khamis kelmarin, sebab petang Khamis kite dah planning dah nak release ketidakselesaan kepale hotak dengan bermandi manda di Jeram Toi. So pagi Khamis tu kite tak mandi lagi la sebab nak mandi sungai punye pasal. Oke tak, tipu je, takkan la nak berperangai hodoh macam tu. 

Jadi marilah kite mulekan dengan gambar di bawah ini. Pesanan ini di bawakan khas untuk anda sebelum anda ke Jeram Toi supaye semasa mandi di sungai anda berbudi bahasa ye. Jangan melakukan maksiat di dalam air. +_+ Baiklah, sebenarnye dah pegi Jeram Toi sebelum ni, masuk ni dah kali ke tiga dah. Tapi ni baru first time nampak sign ni. T_T Jadi sedikit teruja ye kawan kawan.


Ayam segar hari ini, esok takde ayam segar lagi. Jangan risau kawan kawan, ni bukan kedai jual anak ayam, dan anda semua tak payah la sibuk carik nombor mak ayam atau bapak ayam pulak kat signboard ni ye. Sekian terima kaki.


Ini lah pintu gerbang memasuki Jeram Toi ye kawan kawan. Jangan risau, bumbung hijau tu bukan tol kena bayar 5 ringgit sejam kalau masuk ye. Masuk adelah percuma. Maka dengan itu, sebarang kemalangan atau kehilangan barang kemas dan jam tangan rolex adelah tanggungjawab engkau orang sendiri. Jangan sibuk carik pegawai perhutanan suruh saman monyet pulak kalau ade monyet curik spender korang.


Maka dengan berbekalkan wang saku sebanyak RM15, sampai lah kami ke Jeram Toi. Sile lah menikmati pemandangan indah di Jeram Toi ini.









 Teruja la tu, teruja la tu. Memang teruja la, aku first datang sini setahun yang lalu pun duk perak habis macam tak pernah nampak sungai. Untuk destinasi bajet kite pade hari ini Jeram Toi merupakan destinasi pilihan kami kerane ade beberape orang rakan rakan saye tak pernah lagi sampai Jeram Toi, terutama Kiki, too bad for her. Tu bawak datang tu. 

Jadi, kalau anda ingin memilih tempat percutian bersama keluarga tersayang dan sahabat handai, datang lah ke Jeram Toi dahulu untuk bermandi manda sebelum menuju ke tempat percutian. Oke keling. Baiklah, Jeram Toi terletak di Jelebu ye, atas sikit pade Lenggeng. Negeri Sembilan oke, jangan pegi tengok peta Italy pulak. Kalau lalu highway memang jauh and kena bayar tol, so kat situ dah tak destinasi bajet lagi dah, so carik lah sendiri jalan kampung ye. Haha. 

Selamat bercuti everyone!

Bye!

Ps:Kali ni gune alignment center. +_+



No comments:

Post a Comment