Thursday, April 21, 2011

Kawan siape kalau bukan kawan kite

Bile saya mengadu kepada kakak. Jika saya berasa sedih dengan sikap kawan saya yang terlalu pentingkan diri, kakak akan cakap macam ni "Kawan siapa?"

Bile dea cakap macam tu, saye terus jawap dalam hati "Kawan Amie....." dan terus senyap tak mengadu lagi. Bile saye fikir fikir balik, walau buruk mane pun perangai kawan saya, dea tetap kawan. Walau sedih mane pun saya, dea tetap kawan. Kadang kadang, bile saya kecewa ataupun sedih, saya sit back and relax and enjoy a cup of coffee. Eh tak tak tak, tipu, saya diam dan fikir dan positif dan perasaan marah tu akan hilang sendiri dan that time baru saya happy balik.

Nak buat macam mane, dea tetap kawan saya. Kan?

If you ever feel the same way as I did, just do as I say, sit back, relax and think of the positive side. Then soon you will find out that no matter what happen, your friend is still your friend. Kalau awak susah tanpa keluarga di sisi, siape nak tolong awak? Bukan kawan ke?

Ingat, positif, ingat jangan bermasam muka.

Marilah same same kite mendengar lagu Keane-Bedshapped.

Bye!

No comments:

Post a Comment