Monday, May 9, 2011

Jual ikan di Pasar Borong Pandan

Aku rase tidak perlu kau menuding jari ke arah orang lain jikalau yang salah datang dari diri kau sendiri. Oke ini general, kang kau terasa aku pulak di caci maki kan. Malah ini ditujukan untuk diri sendiri, seperti bila mana (amboi bila mana) aku menyalahkan orang lain kerana tidak mahu mengajar aku Software Testing tetapi sebenarnye aku yang tidak bertanya. Kau faham? Lepas tu aku cakap pompam kat orang lain yang kau-kau-kau ni pentingkan diri sendiri sebab tak nak ajar aku Software Testing, tapi sebenarnye aku yang tak bertanya. Faham situasi?

Macam kau menyanyi "Do you remember?" tapi ade banyak penyanyi yang menyanyikan phrase yang same, 1) Mocca 2) Jay Sean 3) Jack Johnson. Oke bodoh takde kena mengena pon. Tipu kau-kau-kau.

Baiklah.

Lagi satu, tadi pagi teringat satu kejadian yang sangat marah. Tak bukan kejadian, tapi teringat sesuatu.

Satu mase dahulu terbaca satu status kawan yang marah marah kan kawan dea yang lain perihal assignment. Tak ingat dah status dea berbunyik macam mane. Tapi boleh lah terima kesimpulan ni, mungkin penulis status nak tanye tentang assignment kepada kawannye, tetapi kawannye tidak menghiraukannye. Tetapi bile kawannye nak bertanye assignment kepada penulis status, bukan main beriya lagi. 

Ape point aku cakap ni?

Point nye ialah, kenape kau duk buat teruk sangat sampai nak bagi semua orang tau nasib malang kau tu, kalau kau pun buat benda yang same hah lahanat? Kenape aku marah? Sebab aku pernah dalam situasi dea dimane aku yang memerlukan jawapan. Kau faham? Aku pun tak faham. Oke macam ni, pade satu hari sedang aku membuat assignment tibe tibe otakku buntu. Lantas aku online Facebook untuk mencari teman sekelas jikalau mereka online untuk bertanyakan kebuntuan ku, malangnya tiada siapa yang tahu. Tanpa membuang masa terus ku tanya kan si penulis status bodoh itu, tetapi beliau tidak menjawab. Dan terus log out chat. Too bad for me.

Bile kena kat kau tau nak mengamuk. Cilake betol. As if kite mintak semua assignment dea pulak. Padahal nak tanye je. Itu lah, dengan kawan kawan pun berkira, kedekut ilmu. Kite harap satu hari nanti..aaa aaaa..takut. Dah lah. Benda lama. Saje duk buat teruk. Saje nak bagi semua orang tau nasib malang diri ini.

Oke bye!

P/s: Kawan kawan yang dah siap Java dengan Software Testing semua dah pack barang. (Oke tipu) Lagi satu anak Hero kite buat wallpaper handphone. +_+

Kejap, belom habes. Tengah search gambar ikan kat google sekali keluar ni



Hah tercirit kau kalau dapat.

No comments:

Post a Comment