Friday, July 22, 2011

2 minggu di alam persekolahan.

Tahniah buat diri ini setelah 2 minggu kelas bermula masih tiada rekod buruk dalam kedatangan. Faham tak ni? Sebenarnye dari semester lepas lagi telah mula bersikap matang dan sentiasa muhasabah diri. Boleh muntah darah sekarang.

Oke semester ni tak cerita lagi perihal budak budak kelas baru kan? Sampai classmate yang seorang ni cakap, "Cerita la pasal kitorang dalam blog kau" dan aku, "Kan dah cerita sebelum sebelum ni". Dan si penanye yang dirahsiakan nama agar tidak menimbulkan kontroversi, "Alaa tu dulu". Aku hanye tersengih manje.

Nanti bile dah ambik gambar kelas aku cerita sorang sorang oke since batchmate semua dah nak habis semester ni. Sedih. Sobsob. T_T

Sebenarnye budak budak kelas semester ni hampir 90% same dengan budak kelas semester lepas, cume tambah 3 orang budak baru je. Tu pun pernah sekelas jugak dulu dulu. So okay, tu cerite kemudian.

**************************************************************

Tadi, Khamis, macam biase setiap 2 minggu sekali, kitorang ade perjumpaan mentor mentee di mane setiap pelajar akan dibekalkan seorang mentor. Bukan mentor macam pertandingan Mentor tu, tapi mentor untuk mendapatkan kasih sayang lebih dan tempat mengadu di kale sepi dan sedih. Mentor yang di beri adelah di kalangan lecturer yang mengajar course yang kite ambik. Kalau kau course Business dapat la lecturer yang mengajar course tu, takdo nyo nak dapek lecturer computer deerr. 

Dan seperti biase, setiap semester baru, mentor ini akan mengambil mentee mentee baru dari kalangan budak budak freshie. Kesian freshie, diorang pun nak gak mentor kaaaann. Maka dengan sebab itu, mentor saye, telah mengambil beberape orang mentee baru menjadikan kami the seniors of the mentee ini mendapat adik adik comel yang baru. Paling cool tentang mentor saye ialah, dea jarang ambik mentee mentee baru setiap sem. Jadi bile dea ade mentee baru, kami the seniors of the mentee ini akan menjadi begitu teruja sekali untuk berkenalan dengan adik adik comel yang baru.

Maka terjadi lah sesi suai kenal di antare senior senior dan adik adik comel baru yang semuanye cool cool belake. Setakat ni takde yang sombong lah kan. Semua dapat terima joke annoying Amie Hamidi ni lah kan. Nak buat macam mane, terpakse menjadi setiausaha sementare mentor dengan mencatat minit minit perjumpaan sambil tanye soalan soalan annoying kepade mereka sampai bile add facebook salah sorang mentee baru terus dea "Eh akak mentor mentee". -_- Faham tak? Faham tak? Faham tak sikap annoying yang membuatkan adik mentee ingat kakak annoying ini. T_T

Oke, maka dengan itu, abang Faizal kite selaku president kelab mentor Puan Suriana (cipta name kelab sendiri) telah memberi sedikit tips tips tentang care-care untuk hidup bahagia dan tidak mengambil pil stress dalam pengambilan course HND Software Development ini sebagai penutup kelab mentor Puan Suriana. 

Soalan lazim kami kepade adik adik comel:

Seniors of the mentee: Kenape pilih KPM dan course ni?
Adik adik comel: Sebab saye minat komputer, dan saye nak mempelajari ilmu komputer dengan lebih lanjut. Lebih lanjut, dial 1-300-400-500. Oke tak tipu. Teehehe.
Mentor kami: Jawapan semua skema skema je.
Amie annoying -_-" : Puan, dengar dulu diorang cakap. Kitorang dulu pun macam ni jugak. 
Adik adik comel + Seniors of the mentee + Mentor kami : Err +_+"


Oke bye!

No comments:

Post a Comment