Saturday, July 9, 2011

dhfiuohr4hfb3yh4iouhfbhreh, Episod 2

Hye geng, wassup berasap.

Khamis yang lepas, telah mula sesi pendaftaran bagi semua pelajar KPM Beranang yang cool cool semua. Hari pendaftaran semuanya berwajah ceria meria, excited nak tengok freshie. Oke tak tipu. Ade yang ceria dengan result, ade yang ceria sebab jumpe kawan kawan, ade yang ceria sebab duduk rumah baru , ade yang ceria sebab musuh ketat tak dapat asrama, ade yang ceria sebab telah memalukan kawan sendiri di Facebook.Kbye.

Tapi bagi Amie, hari Khamis selepas daftar tepat pukul 2.15 petang. Kilat dan guruh berdentum dentam bagai dirasai dan didengari kuat di telinga Amie apabila di umumkan mentor sendiri bahawa Amie terpaksa menambah sesi pengajian di tahun hadapan dengan mengambil 2 subjek dan pada semester ini, dia cume mengambil 3 subjek sahaja. Walhal pada semester lepas telah diberitahu bahawa dia tidak akan menambah semester kerana boleh meng-carry 1 subjek yang di-repeat pade semester ini. Oke dah, memang failed tulis novel. So extend lah. Memang hari Khamis tu rase macam rfjifuhufihnirapheaehibraoy sebab 4 TAHUN WEH DUDUK KPM! 4 TAHUN! 3 TAHUN SETENGAH PUN RASA MACAM BILA NAK HABIS NIIIIIEEEEEE!!

Macam ni lah cerita dea, pade semester 4 yang lalu, saye telah memfailedkan diri dengan meng-repeat subject Programming dan pade semester 5 saye tidak dapat mengambil subjek Visual Programming Development(VPD) dan meng-repeat Programming. Maka pade semester 6, saye tidak dapat mengambil subjek Java dan mengambil subjek VPD. Jadi boleh fikir sekarang kenape extend dan rase macam rfhgfgwfdjhwefuewhgf kerana satu subjek iaitu Java? Pade umur 22 tahun masih sedang Diploma ni ape citeeeerrr niiiieeee. T_T

Bile dapat tau kena extend terus mesej Mak, mengadu nasib malang, nasib baik dapat Mak yang best sebab Mak memberi sokongan. Untuk mendapat sokongan lebih terpaksa la mesej beberape kawan lain dan Skype dengan Pika malam tu jugak untuk mengadu nasib malang. Tak lupe Skype dengan Nanie semalam mengadu nasib malang dan terus bersama sama membuat muke agar hilang pilu di hati.




Nanie cakap "Takpelah, nanti habis same same. Aku pun habis taun depan." Sokongan kau tak berape best betullah Nanie.

Oke bye.

No comments:

Post a Comment