Friday, February 4, 2011

Hakunamatata

Hai kalian. Semalam kan dekat TV3 ade cite CJ7, I tengok la dengan Emak I berdua. First first start cite I dah menangis dah, sebab I tak boleh la tengok kondisi rumah dea yang menyedihkan tu, dengan ayah dea yang baik hati sayang anak dea, serious I tak boleh tahan air mate I. I menangis la teresak-esak sampai kakak I turun dea terkejut tengok I menangis macam tu, terus dea menangis jugak, oke tak tipu, dea tak menangis tapi dea gelakkan I la.

Kemudian, CJ7 yang cooommeeell auummm kite nak! kite nak! oke diam, tu muncul, pastu yang apak dea mati tu paling paling paling ah I dengan Mak I tak dapat tahan air mata, kami menangis sambil berpelukan kot, datang kakak I yang Farah tu, tibe tibe dea menangis jugak apa cita ni? Padahal dea tak tengok pon tapi dea menangis jugak ni memang apa cita ni?

Baiklah, I cume nak cakap cite CJ7 tu sedih je, tapi punye karang ayat panjang lebar. Cis.

Kemudian, I naik atas I tengok cite Lion King. Kalian ingat tak cite tu?

Ala cite yang Simba anak singa yang ommeell angat tu, yang apak dea nama Mufasa tu. Yang kekasih dea name Nala tu.

Mase I kecik kecik dulu, zaman tu takde CD,VCD,Pendrive,External Hardisk ni sume takde takde, kitorang pegi sewa video je. So mak I sewa la video cite Lion King ni, selalu sewa, sebab selalu nak tengok, hafal semua lagu lagu dea, nangis same same part Mufasa mati kena lenyek dengan rusa. Rusa ke? Rusa kot. Pastu I ingat lagi, name kucing kucing yang I bela mase kat Taiping dulu, Simba, Nala dengan Rafiki. T_T

Semalam tengok pun, I nangis lagi part Mufasa mati tu. Aiissh. Kering air mata I camgini. Takleh jadi ni.



Ni ha part Mufasa mati. Harus tengok ye kawan kawan, harus menangis bersama.

So tadi Emak I tanye, kenape baru baru ni I menjadi seorang yang penyedih? Asyik nak menangis je?

I tak tau nak jawab ape.

Oke bye!



I bagi U allzzz feel sikit mase starting Lion King. Mengimbas kenangan kecil kecil dulu.