Friday, April 15, 2011

What makes It Girl so seronok!

Well, harini kite akan bercakap pasal game It Girl kat fesbuk yang di gila gilakan sangat tu, sampai macam semua kawan kawan menyampah tengok wall kite yang penuh dengan game ni. Kaaann? Mengaku cepat korang menyampah.



Yang seronok sangat nye maen It Girl ni sampai kalau tengah buat esaimen, bile dah tension sangat bukak It Girl, kalau tengah lapar bukak It Girl, kalau tengah sedih bukak It Girl, tak cukup gembar gembur kat fesbuk, gembar gembur kat blog pulak. Nyeeheeheehee.


Yang best sebab...tengok tu, boleh tukar tukar boyfriend, and sekarang ade macam dea buat pertandingan la, kalau kite carik boyfriend ikut requirement yang dea bagi, kite dapat baju free yang hotness dea saaangaaatt banyak! *meleleh air liur. Kalau nak tau, kena la maen! 


Lepas tu, bile dah maen sampai level 22, kite boleh beli kereta! Tengok la kereta I, kalau reality life dapat beli? Hah? Dapat? Ambooii Amie, marah. Hehehehe. Kalau nak kereta, kena la main!


Lepas tu, kite boleh pergi parrtaayy bebeh! Yang button attend tu untuk kite pergi party mane yang kite nak. Lepas tu kite dress up ikut baju yang sesuai untuk party tu. Kalau sangat hot, probability untuk menang showdown saaangaatt tinggi. Dan dan dan dan, boleh menang and naik level cepat. Reality life boleh pergi party? Hah? Kat kolej boleh buat party? Hah? Kau nak mampus dengan MJ? Ambooii Amie, marah episod dua. Kalau nak tau suasana party tu macam mane, kena la main!


Lepas kite menang showdown, kite dapat moneeeyy~ *mata keluar "$" hehh. Bile kite dapat duit banyak, and kalau rajin kumpul kite boleh pergi shopping! Sape suke shopping? Tipu tak suke. Kalau nak tau shopping dea tu macam mane gayenye, kena la main!


Ni part paling aku suke sekaleeyyhh. Dress up! Kite boleh pilih baju yang kite beli tadi, untuk di pakaikan kat kite punye It Girl. Name It Girl kite Heidi. Kalau tengok kat fesbuk kite pun kite dah buat album khas untuk Heidi.




 Bile kite dress up kan dea, kite boleh tengok hotness dea berape. Tak lupe jugak, kite boleh customize kan kite punye It Girl tu. Kalau nak tau customize tu ape, kena la main! 

Selain daripada itu, untuk yang baru main, dea ade bagi kite peluang untuk pergi Las Vegas. Reality life boleh pergi Las Vegas? Boleh pergi casino? Boleh? Ambooii Amie, marah episod tige. Baiklah baiklah, kalau nak tau suasana Las Vegas dalam It Girl tu macam mane, kena la main. Interesting haabeesss.... Hehehe.

Love,

Heidi.

Perihal kepercayaan

Trustworthy itu general. Kalian rase macam mane?

Oke kali ni kite cakap pasal trust, kepercayaan terhadap sesuatu. Since sejak dua menjak ni banyak benda yang jadi di sekeliling aku yang melibatkan trustworthy maka inilah hasilnya. Entry perihal kepercayaan.

Trustworthy itu umum. Boleh melibatkan kepercayaan kepada pasangan kelamin anda, amboooii pasangan kelamin, banyak sangat bace majalah Wanita, baiklah, melibatkan pasangan kekasih, kepada kedua ibu bapa, kepada anak-anak, kepada sahabat handai, kepada jiran tetangga, kepada TUHAN. Oooppss!

Kadang-kadang, bile kite terlalu meletakkan kepercayaan kepada orang, lame-lame kepercayaan tu yang makan diri kite sendiri. Jangan ingat kepercayaan tu godzilla pulak makan orang. Maksudnye makan diri tu macam kau makan hati kau sendiri la. Cube test tengok makan hati sendiri macam mane.

Ini merujuk kepada sesama manusia okay, bukan TUHAN. Oooppss!

Lepas tu, kadang-kadang lagi, bile kite tidak meletakkan kepercayaan kepada orang yang kite sayang, juga boleh memakan diri juga. Sebagai contoh, Emak yang tidak percayekan anaknye, lantas anak itu tidak percaye Emaknye juga. Apa benda contoh la ni. Oke oke, kau boleh pegi fikir sendiri la kalian kan dah besar.

Okelah, aku bagi contoh jugak la.

Contoh macam nie, kau kapel dengan pasangan kau, lepas tu, kau tak percayekan pasangan kau ni. Lepas tu kau gaduh pasal percaye tak percaye ni. Makan diri tak?

Oke, lepas tu kepada TUHAN. Kau tak percaye kewujudan Dia, kau ancam diri kau sendiri dengan menidakkan kewujudan Dia. Ape jadi dengan kau nanti? Hanyut. Makan diri tak?

Jadi...................

Kepercayaan harus ada kepada Dia, dan kepercayaan kepada sesama manusia tu macam aku cakap ape aku cakap? Oke tak pasti.

Bye nak pegi fikir sekarang.

I've been thinking

Oleh kerana Bame menjual Supra kat Kiki, terus teringat..

Boleh tak nak pakai ni...



dengan.....



nie?

+_+