Sunday, May 1, 2011

Resipi minggu ini

Hai geng, memandangkan Nanie telah pun pulang ke Klang, maka tinggallah diri ini berdua dengan kakak Azira saje di rumah sewa indah ini. Dan kerana Kakak Azira mengalami demam kuning, maka sebagai adik yang baik, teman lah beliau ke kedai runcit untuk membeli buah buahan. Mengidam katenye, nak makan nasik, nasik pahit. Banyak cekadak betol.

Oke baiklah.

Bukan nak cerita perihal pergi kedai runcit. To make it short, sedang berjalan nak balik tu, tibe tibe rase macam nak makan pengat pisang. Bukan la rase nak makan tu memang nak makan tang tu jugak, tapi just rase je la. Tapi kakak Azira bersungguh sungguh nak buatkan pengat pisang untuk diri ini. Malu kite. Thanks kakak.

Maka mempersembahkan.................




 
(gambar hiasan: yang mengacau sebenarnye aku.cis!)


Tatadaaa!! Ini lah pengat-pisang-jambu! Sebab akak gune sagu warne pink maka pengat pisang punye kuah jadi warne pink +_+


Selamat mencuba!

Bye!