Sunday, May 15, 2011

Dang! Bukan ding-dang.

Yesterday, a friend of mine asked me 'Pakai BB ke?' Jangan salah faham, BB stands for BlackBerry not Bukit Bintang, macam mane nak pakai Bukit Bintang? Oke diam.

Then, I asked him back, how come the idea of asking me that question pop into his mind. He told me that he had once read one of my entry saying that I-am-going-to-buy-BLACKBERRY-RED-TORCH. Oke, I wanted to highlight I-AM-GOING-TO-BUY the BB. One day beby. One day. Watching Yuna's commercial on TV telling people her experience using BB is really envy me. Because, her BB is my dang fevret BB yang I nak tu. Nampak tak? Nampak tak? And the price now was like RM 1000+++. Unrich people like me would say something like 'I can't afford it' Jyeeaah and I'm proud saying that.

Well bile saye dah mampu nanti harga itu talipon pun sudah mampu di beli. And I'm waiting for that moment to come. And the time would be like 5 seconds from now. Oke pigimam. LOL. *mentang mentang dah tahu maksud LOL. Oke dah lame tau dah. Saje nak noob sikit. *mentang mentang dah tahu maksud noob. Jyeah yang ni tak tipu baru tau sebab Akram Zakaria baru ajar.

Well, if you people try to make me jealous by buying my dang fevret BB tu, well done, great job, waaallaaahh, you just did it. Well thank you. Nanti aku rompak dan buat muke naive.

p/s: Najat, Farah, tolong buat correction this sentence "Watching Yuna's commercial on TV telling people her experience using BB is really envy me." Macam salah. Oke, sedang cube untuk improve English. Benti gelak sekarang.

Bye uoollss!

The public figure!

Guess what friends. Since I rarely following people that doesn't write about their own perception of life, what's happening around them, whats their interest, fashion style dan apa apa yang best untuk saya sebagai pembaca tertarik untuk membaca. Dan the most annoying part is bila saya berjalan jalan di blog orang yang mempunyai blog kerana semata mata:

1) Orang lain ade blog aku pun nak ada blog dan end up blog kau sangat bosan yang tak habes habes duk bercerita pasal lelaki. Macam harini kau bercerita pasal lelaki nama Sulaiman. Esok kau bercerita pasal lelaki name Karim, lusa kau cerita pasal lelaki name Abu Bakar macam kau nak cakap kau banyak kawan lelaki dan semuanya kau suka padahal jumpa pun tak pernah. Kau bosan?

2) Lepas tu di dalam blog yang same, kau bercerita pasal kekasih kau yang sangat suwit angat, omel angat, encem angat, romentik angat selang dua hari putus, duk mengutuk bukan main. No, it's not that aku tak suke kau bercakap pasal teman lelaki kau yang cuwit cangat tu, tetapi sebab at the same time kau bercerita pasal lelaki lain yang cuwit cangat jugak, aku jadi pening mane satu boipreng kau. Faham?

Baiklah kawan kawan, sebenarnye aku dah lari tajuk.

Aku cume nak bagitau, dalam banyak banyak orang Hunny Madu was the first public figure yang aku follow. Give a biiiiiigggg clap to her! Public figure untuk saya adelah orang yang terkenal yang bile saye bercakap pasal dea dekat kawan saya then kawan saya akan cakap "Oh, that one. Yeaah I know him/her" bukan someone yang "Eh, sape ek? Tak pernah dengar. Dea pernah menang award ape?" Understand what I mean?

Oke bye!