Friday, July 1, 2011

#2

Hye guys, entry ni akan di tulis secepat mungkin since mate dah ngantuk dah ni, tapi still nak ade entry baru sebab diri sendiri nak bace di kemudian hari. Ape pelik nye ngantuk awal, sekarang memang tido awal lah. Tadi pun Mak datang jenguk suruh tidur. Mak kite memang kiut datang bilik tengah tengah malam semate mate nak tengok muke anak.

Let's begin with...

Satu mase dahulu, kite ade bekas teman bercinta yang memang ngam lah, rasenye boleh cakap 'U, kite ni ade chemistry kan?' Ambooii gediknye Amie nie, otak tak matang betul dah pandai label ade chemistry dengan orang. Oke, sebab nye, macam ni lah, kite suke dengar musik. Setiap musik yang kite dengar, kite akan padankan dengan situasi. Jadi, setiap musik yang kite dengar akan di dengar oleh bekas teman bercinta kite, setiap musik yang dea dengar, akan kite dengar jugak, walau tak semua sebab dea minat musik metal hardcore yang jerit jerit tak-faham-sepatah-haram-dea-cakap tu tapi bile kami share musik kegemaran, dea akan bagi lagu yang kite boleh dengar dan faham. So, senang la kalau gaduh je bagi lagu, kalau gembire bagi lagu, kalau saje saje boring je bagi lagu, nak nak time lepas habis SPM duk menganggur takdak keja, time tu la penuh komen (mase tu main MySpace) dengan lagu lagu. Takdelah penuh, tipu je Amie ni. Ngeh.

Sebab sangat minat akan musik, amat penting ye untuk diri ini carik lelaki yang dengar musik yang kite dengar. Sebab kalau kite bagi dea lagu oldies English tapi dea cume dengar lagu Melayu, akan kah dea appreciate lagu kite? Akan kah dea faham kenape kite bagi lagu tu kat dea? Akan kah dea menyanyi lagu tersebut dengan kite semase kite calling Skype atau webcam YM dengan dea? Akan kah? Fikir kan lah....

So amat penting sebenarnye kite nak carik teman yang faham kite, yang ade kimia dengan kite. Yang kite boleh bergembire mendengar lagu bersama, yang akan download lagu kite semate mate untuk letak dalam MP4 dea. Oke, ini general. Tak semestinye musik. Boleh jugak ber-kimia dari segi tengok movie (macam Akak dengan Mus), lepak mamak (macam Kiki dengan Faiz), suke barangan berjename (macam Acik dengan Azam), suke cakap macam keling (macam Pika dengan Syafiq) oke maaf ini tak. +_+ Dan sebagainye. Cube carik, satu persamaan antara awak dengan teman bercinta awak, yang awak boleh fikir, 'Kalau aku tinggalkan dea, adekah mungkin akan aku jumpe pengganti yang faham aku macam dea?' Haaaa itu dia..

Anyway, cerita bekas teman bercinta saye tu cerita lame dah. Name pun bekas. Dah boleh fikirlah kan kenape single. Oke ini takde kene mengena.

Jadi kawan kawan semua, tak salah kalau kite terlalu memilih untuk kesenangan mase depan kite. Sampai akhir hayat. Faham?

Oke bye.