Monday, July 25, 2011

MTV World Stage 2011

Semalam, jika awak semua sedia maklum, saye dan beberape orang kawan telah pergi ke MTV World Stage di ICity Shah Alam buat julung julung kalinye. Dan buat julung julung kalinye MTV World Stage telah diadakan di ICity kerana sebelum sebelum ini World Stage buat dekat Sunway Lagoon maka menjadikan saye buat julung julung kalinye menjejakkan kaki ke ICity Shah Alam. Whhhaaattt? Loosseerrr gileeerrhhh taakk penaaahhh peegii ICitttyyyyy~~~!! -_-"

Sebelum sebelum ni punye World Stage memang nak pegi memang nak pegi memang nak pegi. Tapi biaselah, selalu je ade tak kena selalu je takde pitih, selalu je World Stage buat tengah bulan. Nak nak time MTV bawak datang All American Rejects ke Malaysia. So terpakse lah bersedih sorang sorang kat rumah sebab tak dapat tengok AAR. Maka tahun ni, bile dapat tau je MTV bawak datang 30 Seconds to Mars ke Malaysia, terus wwwhhhaaaattt?? 30STM?? ICity?? MTV World Stage?? 24 Julai?? Terus google MTV World Stage carik macam mane nak dapatkan tiket.

Bukan nak pergi sebab Neon Trees, bukan sebab Beast, dan bukan sebab Pop Shuvit, dan ofkos bukan sebab mengade gedik "Ape? Mtv World Stage? Nak pegi! Nak pegi!" Tapi bile tanye artis mane datang, "Tak tau la. Sape ek?" -_-" . Tapi memang untuk satu tujuan, 30 Seconds to Mars. Memang sebab mate cantik Jared Leto. Memang sebab 'cis-kek-punye-abang-baju-merah-dengan-kakak-pakai-tudung-dapat-naik-stage-peluk-Jared Leto'

Memang takkan lepaskan peluang tengok 30 Seconds to Mars punye live show nak nak harge tiket boleh dapat dengan SMS MTV ke 28881 dan terus topup RM50 khas untuk pelanggan Celcom dapat la tiket 2 keping so bile tau je tiket boleh dapat semudah itu terus ajak Kiki dengan Pika share RM25 sorang tapi Pika tak dapat pergi so terpakse pujuk Kiki teman since Kiki tengok ade Neon Trees baru dea nak pegi sedih diri ini kalau dea taknak pegi kite takde kawan T_T. *terer tak kite ingat*

Sebagai peminat setia 30 Seconds to Mars and nak nyanyi same same dengan Jared Leto untuk setiap lagu dea semasa MTV World Stage itu berlangsung, haruslah hafal setiap lagu lagu beliau dan tak pedulikan abang macho kat sebelah walaupun beliau macho tapi Jared Leto lagi macho dan bile 30STM bawak lagu Hurricane, crowd di sekeliling macam tak berape tau lagu tu sebab lagu baru jadi diri ini yang tau haruslah nyanyi kuat kuat walaupun suare sumbang mahram.

Ape ape pun crowd Malaysia memang beeeeeessstttttt and sporting sangat sangat sebab bile Jared (duk panggil Jared macam name member sebelah rumah) suruh semua orang jump, crowd semua jump bile crowd tak jump Jared yang humble, stop dan suruh kitorang jump. Sangat comel Jared mate cantik. Paling terbaik 30STM bawak lagu This Is War, sebab oke kau boleh pergi dengar lagu tu macam mane. Dengan Closer To The Edge sebab ade part crowd kena jerit 'No!No!No!No' haha comel je orang Malaysia ni. Sempoi gila baq hang.

Walaupun diri ini berdiri di tengah tengah semua lelaki lelaki tinggi tinggi bagak memang aku seperti seekor rusa comel di tengah tengah zirafah lah, dan tak berape nak nampak Jared Leto kalau nak nampak kena loncat loncat sampai kaki dah sakit gile dah ni jalan pegi kelas pon lambat sebab kalau jalan laju laju memang ter-kangkang kangkang la, hodoh gile la, tapi diri ini tetap tidak mempedulikan orang sekeliling, tetap tidak mempedulikan celak yang comot, tetap tidak mempedulikan peluh sebaldi demi 30STM. Oke bile 30STM habis perform Closer to The Edge, and memang sepatutnye itu lagu last la, crowd semua jerit "We want more!" banyak banyak kali sampai Jared mengalah dan panggil semua crowd kat depan depan tu naik stage nyanyi Kings and Queen ramai ramai. Part ni paling cis! cis! cis! cis! kek betol tak dapat tiket VIP kan. T_T

Oke asyik cerite 30STM je, jeles Tyler Glenn (Neon Trees). Since tak minat sangat Neon Trees, lagipun cume tau lagu Animal je, so bile diorang perform Animal baru crowd ramai ramai nyanyi. Hehehehe. Tapi lagu lagu Neon Trees semua best best buat orang nak menari. Beast pulak, Korea, mane la minat artis Korea ni -_-", so takde cerita tentang Beast. Tapi paling best, Pop Shuvit. Dah dapat tempat paling best dah ni, dah betol betol dekat dengan stage dah ni, dah betol betol best ni, oke dah cukup, bile Pop Shuvit dah nyanyi 4 lagu sekali Kiki peeeennggssaaann pulaaakk. HAHAHA. Oke dah, tu je cerita pasal Pop Shuvit.


 Host of  MTV World Stage 2011, VJ Utt and VJ Holly. They were awesome! 


Tengok tengok tengok. Dekat tak dengan stage. Dekat tak? Dekat tak? Tapiiiiiii, ciskek Kiki! Haha. -Pop Shuvit


The awesome Neon Trees! Tretengtengtengtengteng clapclapclap *lagu Animal


Crowd Malaysia yang best dan super cool.


Nampak tak 2 orang yang dapat naik stage peluk Jared Leto tu? Nampak tak? Nampak tak? Nampak tak? Sebelum 30STM perform The Kill. T_T Ciskek punye budak bertuah 2 orang tu!

Maaf takde gambar Beast. Dok minak. Haha.

Anyway, Jared Leto memang seorang lelaki yang humble dan lemah lembut walaupun lagu lagu dea kasar kasar tak semua orang boleh masuk. Memang *tumbuk dada dua kali, buat pis terbang ke langit* Tak faham?



Oke bye!


p/s: Thanks MTV for bringing 30 Seconds To Mars for MTV World Stage 2011. Next year, Redjumpsuit Apparatus bolleeeyyhhh?