Thursday, October 20, 2011

My best friend wedding

Sangat mengharukan bile kau ade kawan baik, yang susah senang bersame, yang gelak tawe bersame, yang nangis akibat putus cinta bersama, yang kau kenal dea dari kecik, sampai dea umur 21 tahun, kau tahu betape susahnye dea nak mengharungi hidup dea dan dea perlukan kau di sisi setiap kali dea jatuh dan bangun juga dengan kau. Even kau pindah jauh mane, kekuatan friendship tu tetap bersama kau walau kau lost contact, walau kau tak contact 10 bulan sebab masing masing sibuk dengan mase depan masing masing, tapi in the end kau tetap tidak putuskan hubungan kawan yang baik itu, walau gaduh teruk mane, walau masing masing bermasam muka, walau ade kecil hati, tetap akhirnya menangis dan berbaik semula.

Dan baru je sebentar tadi, aku dapat mesej dari kawan baik aku di Taiping itu, yang menyatakan hasrat hatinya untuk bernikah. Ape yang membuatkan aku lagi sangat menangis, bile dea cakap 'Aku nak sangat kawan baik aku ni ade mase hari bahagia aku' dan aku juga kawan pertama yang di beritahu. Kalau kau? Menangis macam aku tak? Takpe, cakap lah aku kememeh ke cengeng ke ape ke, tapi aku kenal dea macam mane, macam mane susah hidup dea, macam mane susah dea setia dengan cinta dea akhirnya sampai ke jinjang pelamin jugak.

Congratulations kawan pahit manis. Can't wait for 'your' day. :)

Love, Amie.

Bye.