Sunday, November 27, 2011

Hari ini Amie turns 21.

Pade 27 November tahun 1990 dahulu, tepat jam 7.41 pm, Emak telah melahirkan seorang bayi perempuan yang diberi name Hamidatul Farihah yang bermaksud periang dalam erti kate lain funny, dalam bahase Kuala Kangsar, kelako. Pepandai je. Sape lah tahu bagaimane Emak kite berusaha bersungguh sungguh antare hidup dan mati untuk melahirkan kite untuk bagi kite nampak dunia ini bagaimana. Alhamdulillah, terime kasih Allah kerana masih memanjangkan umurku selama 21 tahun, terime kasih Emak kerana melahirkan Ami. Alhamdulillah mempunyai kekasih yang mengingati. Alhamdulillah dikurniakan kawan kawan yang mensyukuri keberadaan aku di dunia ini. Thanks for the wishes, terime kasih kerana mengingati, terime kasih kerana sanggup post wish kat Facebook, call, mesej dan sebagainya. Terime kasih banyak banyak.

Kalau pergi kem motivasi, ayat paling biase, 'sedar tak, kite sebenarnye champion, kite sebenarnye pemenang, dalam berjuta juta sperm yang berenang, kitelah champion pertandingan sperm berenang' <-- maaf ayat terlalu kasar.

Fine. Tak lawak.

Anyway, birthday tahun ni paling sedih. Paling paling sedih. Paling sedih. Paling ah sedih.

Dan hadiah paling best ialah mempunyai masih ramai kawan lagi yang stay with me through up and down dan tidak pergi meninggalkan diri ini di kala susah. Yang pergi, biarlah pergi. Terime kasih.

Yang pergi sebab dah habis belajar, I'M GONNA MISS YOU ALL. Biarlah tak rapat tak pernah lepak semeja tak pernah bertegur, tapi kalau kite berselisih, kite masih tersenyum sesame sendiri. Itu pun dah cukup mesra buat diri ini, itupun dah cukup sedih bile semester depan dah takde lagi berselisih senyum sebab satu batch. It's okay, be strong Amie.

Yang rapat lepak semeja, bergosip sekali, bergelak ketawa, bertepuk tampar tu lagi lah paling sedih nak melepaskan. Memang buat diri ini menitis air mata. Terase sayunya. Anyway, bile semalam Asma nak record video, diri ini telah menolak sekerasnye kerana tak lalu nak menangis sambil bercakap. So kat sini lah tempat nye.

Kepade kawan kawan yang dah nak habis belajar, aku tak specific kan sape sape, aku cakap untuk semua sekali kawan kawan aku yang berorientasi sekali dengan aku, yang terbace blog ini, entry ini, saat ini, ketika ini, aku akan rindu korang semua. SEMUA okay, biarlah tak pernah bertegur, sekadar senyum, tengok korang dah takde semester depan memandangkan aku ade 1 semester lagi, memang sangat menghayat hati ini. Take care and nice knowing all of you walau bermacam ragam kite semua. Kite jumpe di hari graduasi next year. InsyaAllah.

Bye semua, bye. T__T