Saturday, May 19, 2012

Perihal air mata.

Perempuan cepat menangis kalau hati mereka tersentuh. Cewah. Tu baru tersentuh, belom terpijak lagi. Nanti terus nyanyi lagu Hujan-Kau pijak hati ku lagi dalam tandas sambil menangis. Pastu mak datang ketuk pintu suruh potong sayur.

Oke tu satu hal. Lagi satu hal jenis menangis dalam hati, gile facebook, gile share gambar gambar yang sayu sayu yang menggambarkan wanita itu sangat lemah. Jadi lelaki kalau taknak bercinta jangan buat gegurl ni jatuh cinta. Something yang macam tu lah. Aku ni memang malas sikit bace post post share yang tak berpaedah cenggitu. Baik main It Girl pastu share baju baru beli. Lagi nice.
 
Anyway nak buat macam mane. Perempuan memang macam tu. Samade kau dapat girlfren cool ke, jiwang ke, gengster ke, kalau dea sedih, dea nangeh jugak. Lepas tu kalau laki nanges, bukan main lagi pegi share, lelaki menangis untuk perempuan sangat rare. So please sayang lebih. Hohoi tak romantiknya ayat aku, maaf semua, tapi lebih kurang macam gitu la ayat dea. 

No babe, jangan terpedaya dengan lagu janji manis aisyah. Oke takde kene mengena pon. Jangan la percaya sangat. Benda kalau dah sedih, semua orang akan menangis. Air mata memang dijadikan untuk turun kat pipi, dan hati tercipta untuk kite merasa sesuatu. Cewah buat kepala tau. So takde nye kau kena sayang lebih dekat lelaki yang menangis sebab kau. Habis mak kau menangis sebab kau takde pulak kau nak hadiahkan bunga ros merah kat mak kau time valentine's day. Ambuuiii.

Aku pon pernah menangis mase putus cinta dengan kekasih beberapa bulan yang lalu. Menangis teruk depan kakak. Dengar lagu cinta cinta sikit menangis. Pertama kali selama 22 tahun hidup buat perangai tak senonoh macam tu. Lepas 2 hari, rase macam uuurrrggghhh tak cool nye, malu nye dengan kakak, malu nye dengan diri sendiri yang tibe tibe tak kuat macam tu. Sebab mase tu, bekal biskut tiger dah habis. Hm. Alu angat.

Sekarang, tidak lagi babe. InsyaAllah lepas ni harap tak putus cinta lagi la kan. Jodoh rahsia Allah. Oke bye. 

So sekarang, kalau rase rase macam sedih gaduh dengan kekasih, terus dengar lagu lagu yang keras keras, yang bile dengar, darah jadi berderau derau, pastu pasang kuat kat telinga, hati jadi macam bergendang gendang. Pernah tak kalian dengar lagu pastu rase macam tu? Lepas tu terus sedih tu hilang. 

So girls, try la dengar lagu yang ceria ceria yang bersesuaian dengan minat awak. Jangan la sedih, pegi dengar lagu jiwang-lagi-mendayu-dayu tu. Kalau sedih dengar lagu yang buat kaki goyang. Rajin rajin la search lagu. Ambuuii search quote jiwang rajin pulak.

Oke bye.

Ps: Tak lame lagi bakal jadi penganggur.