Monday, June 4, 2012

Ku sangkakan hujan berpanjangan.

Setelah mendengar sesuatu yang mencurigakan di belakang rumah sejam yang lepas, diri ini terus mendapat ilham berblog di dalam gelap (iaitu sejam yang lepas). Ye, saye sedang menulis di dalam gelap (sejam yang lepas). Believe it or not? Awak harus believe it ketika sejam yang lepas.

Setelah hampir seminggu habis belaja dan melengkor dirumah, saye rase sangat bosan sekali. Maka selalu saje Emak kehabisan tepung di rumah dan mengpau kakak sebuah tepung pulut untuk dibuat kuih. Bile bosan telah mengganda ganda sebab kalau kat rumah sewa, kalau bosan mesti ade aktiviti dengan rakan di rumah seperti aktiviti gotong royong bersama orang orang kampung, aktiviti membersihkan kawasan sekitar masjid dan sebagainya, kini di rumah tidak lagi.

 Nak keluar bersama teman teman di sini, macam susah sekali kerana kalau nak keluar harus keluar bersama geng super five (baru reka nama geng 2 saat lepas), dan kalau nak keluar dengan geng super five kena set appointment dulu sebab masing masing sudah bekerjaya.

Bile perkara perkara seperti membaca komik, tidur sampai tengah hari, bergomol dengan kucing, dan melengkor telah bosan dilakukan, maka diri ini telah mengambil inisiatif mencari kerja. Ye. Saye harus bekerja. Kerana saye cepat bosan duduk di rumah tanpa melakukan aktiviti yang membawa hasil (duit).

Makanya, tadi pergi Giant (tanpa mandi seharian) beli waffle dan cool blog, tibe tibe rase macam nak try carik keje lah. Ingat nak kerja kaunter Air Asia, mane lah tau tibe tibe boss telepon ajak teman dea pergi Jakarta, tapi kaunter tutup, maka mencari tempat lain yang beraircond, akhirnye terserempak Guardian. Diri ini pun terus la tanye adik sales assistant jika terdapat any kerja kosong. Adik sales assistant pun bagi kite borang, kite pun isi. Kite pun bagi adik sales assistant yang lain. Lepas dea tengok kite baru habis buat Diploma, dea terus macam 'Eh? Ade diploma eh? Boleh apply jadi trainee manager ni. Nak tak? Gaji 1k plus. Nak tak?' Kite pun dengan tak mandi seharian pun angguk angguk je. So kite harap dapat la keje ni dari duduk melengkor je kat rumah.

Dan sementara tunggu nak sambung belaja tahun depan. Dan graduasi bulan 10. Dan raya bulan 7.

Oke kalau dapat keje ni pastu dapat gaji kite belanja diri kite Iphone 4s k? K doakan k? K tengs semua.

Bye.