Saturday, July 28, 2012

Cerita rawak bukan lawak

Hello. It's been a long long loooonnnggg time since I last complaining and exaggerating about my work as a cleaner di Meghibeghaun. Well, I kinda like the job now. Teehee. Alah biasalah lah tu. Sudah alah tegar biasa. (tiba tiba)

Anyway, I realize sometimes life is not always end up happy or okay macam cerita fairytale ending bahagia sangat dapat kahwin dengan anak raja walaupun dilahirkan dengan menjadi orang gaji atau duduk di hutan bersama 7 orang kerdil. We may choose our path, but to create our own path is impossible. Boleh ke tulis dekat diari, hari pertama mahu ke pasar membeli udang lalu berlaga bahu dengan lelaki handsome dan berkenalan dan rupa rupanya lelaki handsome adalah anak raja. Lantas kami berkahwin bertemakan fairytale sambil memasang lagu Taylor Swift-Fairytale. Boleh?

Bercakap mengenai laluan hidup, bukan parti laluan kiri ye adik adik, I had to choose between work and study. Whether keep on searching and looking for a better job, or furthering my study. Oke malas fikir dan cakap lagi. Nanti gembar gembur tak jadi. When the time is come, you will be the first to know. Ecewwaah cakap macam ada fan page Amie Hamidi. Pigiidaah.

Oh lupa perihal entry kali ini adalah cerita random yang ada dalam kepala senjak (nama pendek untuk semenjak) dah lama tak berentry baru kerana kesibukan kerja macam last entry cakap pasal tak suka kerja Meghibeghaun last last sekarang dah seminggu puasa. Kan? Macam takde kena mengena kan tak suka kerja dengan puasa. Oke lantak situ. Lepastu kite janji dengan kekasih raya tahun ni taknak beli baju kurung so okay janji ditepati. Salam 1 Malaysia.

Bye.

p/s:I just want to have a good and nice sleep alone without kakak being nosy around always asking me to play baby baby so annoying! because besok KEROJE! Arghh. Stress sangat. Bye.