Thursday, December 6, 2012

Last dari 2012.

Mungkin ini entry terakhir untuk tahun 2012 yang indah ini. Mungkin ye. Hikhik.

2012 sungguh mendewasakan diri ini dengan bersifat lebih matang dan kurangkan penggunaan Facebook sebagai medium untuk beremosi dan meluahkan isi hati. Cume luahkan melalui lagu yang sentiasa di post je -_-

Memang cukup menerujakan dan memang banyak sangat perkara perkara yang berlaku di tahun ini yang kalau buat diari boleh habis satu buku. Lepas tu aku punye penulisan pon dah macam budak bukan 22 tahun. Ceewaaahh nak cakap la diri ini dah 22 tahun. Piiwwiitt 22 babe. Dulu 17 kot. -_-

2012 tahun aku habis belajar, memasuki alam pekerjaan yang mencabar, bergraduasi, melalui sesi sesi (menunjukkan banyak gile interview aku pegi) interview yang memberi pengalaman cukup besar buat diri ini, berkerja di office yang buat diri ini belajar membezakan dan mengenal macam mane nak adapt kan diri dalam dunia korporat, meeting, deadline dan sebagainya. Cukup mencabar ye kawan kawan. Tak lupe kadang kadang kena jadi tea lady -_- Sebab buat coffee sedap. Ceh!

Pehhhtuu ade meja sendiri.


Hikhik kantoi nampak diri ini sedang mengambil gambar. Hikhik aluuu.

Bulan November pulak bulan paling best sebab my favorite cousin engage dengan orang Taiping keeyyy. Hu! Best ade bakal sedara same kampung. Anyway congrats Aina! Lambat post pasal engagement Aina ni sebab busy kerja 7 hari seminggu. Ye 7 hari seminggu. K yang tu cite lain.


Aina is my favorite cousin, actually anak sepupu macam mane tah nak describe, ayah Aina anak sedara Mak, so diri ini ialah makcik beliau. Tapi kami same umur. And Aina sepupu yang cool, sebab menyembunyikan perbuatan ke konsert daripada pengetahuan Mak. HAHA! 

Lepas tu ade lagi sebab kenape bulan November best, tapi lupe lah. Oh haa sebab bulan November kite masuk 22. Hikhik. Bukan 20 bukan 17. Dulu mase sekolah orang tanye nak kahwin umur berape, kite cakap 22. Tapi sekarang tak rase nak kawwiiinnn pooooonnnn. -_- Hikhik. Leks lu k. Dah sampai mase ade asset sendiri ade kereta dah pandai masak Nasik Ayam baru kahwin. Sebab kekasih suke makan Nasik Ayam. Eleehh tu pun nak cite. BUUUUU. 

Tapi jangan lupe daftar mengundi ye kawan kawan yang dah cukup umur tu. Peringatan untuk diri sendiri jugak. Hihihihi.

Anyway pasal isu Save Gaza, kat Facebook contohnye, gambar Save Gaza, update status 'McD bersama kawan kawan'. Isu boikot terlalu luas so malas nak berdiskusi pasal tu. Tapi sikit usaha dan tak menyumbang ke Israel boleh buat diorang rugi bile rugi ape jadi? Dah besar kan? Marilah memikirkannya bersama.

Oke bye semua.