Thursday, February 2, 2012

Lagu buat berangan

Lagu adelah salah satu perkara penting yang harus ade dalam list hidup Amie Hamidi. Kire macam, 'Amie, boleh hang bagitau kami tak, ape benda salah 1 perkara paling penting dalam hidup hang yang hang rasa penting.' Amie pun jawab, 'Music' fullstop

Kalau takde music, rasa macam sunyi lah. Kalau tak suke dengar lagu, rase macam ish tak kena lah. Kalau pergi jalan jalan dengan kawan kawan naik kereta, mesti kena pasang lagu. Kalau nak balik kampung dari Kolej, mesti kena dengar lagu. Kalau pakai henfon murah takde mp3 takde radio, kena bace buku sambil menyanyi. Lagu didahulukan  musik diutamakan. AMBOIH.

Sebenarnye bukan nak cakap pasal 'The importance of music in life' pon. Kalau nak tau jugak penting ke tak boleh pegi Google.

Kalau kite suke sangat dengar lagu, kadang kadang ape yang jadi sekitar kite, kite mesti nak relate kan dengan music. Macam movie. Kalau movie tu takde music sampingan, movie tu akan jadi macam movie takde budget. Senyap sunyi boring je.

Sebenarnye dah lari tajuk.

Sebenarnye nak bagitau, kalau setiap kali dengar lagu I Dare You To Move nyanyian Switchfoot mesti teringat Landon dalam movie A Walk To Remember time dea bawak kereta nak jumpe ayah dea nak mintak tolong ayah dea rawatkan Jamie sebab Jamie sakit. Auuw co cuwit. Pastu kalau dengar lagu A Thousand Years nyanyian Christina Perri mesti teringat muke Edward Cullen tengah tunggu Bella sambil pakai suit pengantin dalam movie Twilight Breaking Dawn. Auuww co cuwit. Pastu kalau dengar lagu Pumped Up Kicks nyanyian FTP mesti teringat dekat Meor. Terus hilang muke sweet Landon dengan Edward Cullen.

T___T

Bye nak sambung buat assignment.

Lagu untuk assignment = http://www.youtube.com/watch?v=4LZcMv0H1bI


Kbye!