Monday, June 11, 2012

Mohon pencerahan

There's so many thing running on my mind lately.

Few days back, Pika said something terrible that made me cry. I cry so bad. Pika is not well. She's sick. It's been a week already. I cried because I can't be there for her. Dan dea cakap mengarut ngarut sangat sampai buat aku terpikir kalau benda tu betul. And kalau betul sape nak ade untuk aku time susah senang aku, maksud aku, sape nak ade dengar semua ape yang aku bebelkan. Tulis ni pon dah rase nak menangis. Oke dah. Tu satu hal.

Another thing is, tomorrow is my first day working as a crew in McDonald. What about it is, I don't feel happy dan teruja. Takde perasaan tak sabar sabar. Adekah tak enjoy nanti? Adekah saye akan dibuli oleh kakak manager? Atau kena deal dengan pelanggan yang banyak songeh? Atau kena marah dengan abang pemandu bas garang? Macam macam fikir. Especially about salary. Is it worth the working? Or kena work real hard, untuk dapat gaji yang berbaloi? Memang la orang cakap, kau nak gaji sedap, kena la kerja kuat. Tapi kalau kerja kuat gaji tak sedap? Tak sedih?

So, ape yang saye fikirkan buat mase ini, saye akan berkerja sebulan sahaja dan akan mencari kerja lain yang lebih berbaloi. *senyum

Another thing yang lain pula, lately ni, kekasih and I selalu tak bersependapat. I know why. But I just hope everything went well lah in the end ye. Segan sembang ni. Kite masuk bab lain pulak.

Bab lain nye ialah bab lepas ni aku kena pergi mandi dan menonton televisyen.

Selamat masuk sekolah budak sekolah semua ye :) Kalau aku dulu, mesti excited nak pergi sekolah lepas habis cuti sekolah.

Oke bye.