Monday, March 11, 2013

Kenape harus tonton Yistanbul Haku Datang

Maaf andai diri ini so lame sebab dah lama gile cite tu kua tapi baru semalam tengok. Sebab ingatkan cite tu same macam cite cite Melayu cinta yang lain yang mak bapak kaya tak benarkan anak berkahwin dengan si miskin yang rupenye si miskin ade darah daging dengan pemilik syarikat besar last last si miskin beribu kali ganda lagi kaya dari pasangan dea. Eh jap tu cite Indon. Oke *krik krik kriiiiik

Anyway kenape harus nye tengok cite Yistanbul Haku Datang ni? Oke,

1. Sebab kucing - kucing dalam cite tu omeeeiii gillaaaaaaa.
2. Beg Guess yang Lisa Surihani pakai lawa.
3. Kasut kuning Lisa thumbs up.
4. Vespa baru Beto pakai ialah idamankuhhh.

Sory Tomok takde dalam list walaupun lakonan Tomok tak kurang hebatnye. Ewah.

Anyway abaikan lah sebab sebab kat atas tadi sebab memang mintak kaki.

Kenape cite tu best? Tengok director. Patutlah, director yang same untuk Gol dan Gincu dengan Pisau Cukur. Lagi sebab musik yang digunakan. Satu sebab movie melayu best, dari lagu dea. Kena tak dengan jalan cerita, sampai aku kena search google, eh lagu ape ni dapnye, download.

Lagi, cerita dea takde adegan kriikk kriiikk kriiikk macam lagu sampai 10 jam untuk adegan termenung dekat tingkap, tak ke boring macam tu. Macam cerita paling boring penah aku tengok tahun lepas jatuh kepada cerita Aku Terima Nikahnye. Pergh tengok sambil nangis cite tu tahap kebosanannye. Nasib ade Adi Putra.

Lepas tu banyak lagi sebab yang kalian kena tengok sendiri. Tengok tau! Oke bye.